# Låge nr. 10 – De skønneste juleboller

Juleboller

Snart halvvejs … Tiden går stærkt! Det er med at huske at nyde det.

At nyde, passer præcis til dagens opskrift på de skønneste juleboller. Perfekte til adventshyggen.

Ganske vist er opskriften en re-post fra sidste år. Men bollerne er så lækre og smager så umanerligt godt, at de sagtens tåler at blive hevet frem i lyset, endnu engang.

Lad duften og julestemningen sprede sig, mens de bager og nyd derefter smagen af de skønneste juleboller.

Bedste 2. søndag i advent til jer

Indlægget fra sidste år, kan læses her


Opskrift på de skønneste juleboller
8-10 stk
  • 25 g gær
  • 50 g smeltet smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lille teske stødt kardemomme
  • 1 dl skoldede rosiner
  • Ca 40 g syltet appelsinskal
  • 5 dl hvedemel
Pynt
  • Pensles med æg
  • Sukker
  • Nøddeflager

Skold først rosinerne og lad dem dryppe af. Kom det smeltede smør i en skål, tilsæt kærnemælk og rør gæren ud heri (Mærk at temperaturen ikke er for høj, inden du rører gæren i). Rør æg og krydderier i blandingen og tilsæt de skoldede rosiner og appelsinskallen. Rør og ælt tilsidst hvedemelet i. Lad dejen hæve ca en time.

Formes til boller der sættes ret tæt på en bageplade eller i en lille bradepande.

Efterhæver en halv time. Pensles med æg og drysses med sukker og nøddeflager. Jeg brugte hasselnødder, men mandler eller valnøddestykker kan også snildt bruges.

Er du til sukat, kan nogle af rosinerne og appelsinskallen sagtens erstattes.

Bollerne bages 15-20 minutter ved 180 grader varmluft

Hyacinter

Julen er andet og mere end en deadline eller dato i kalenderen, 
der bare skal overholdes. 
Den er en Sindets Rejse - 
fra mørke til lys, fra kaos til fred, 
fra daglivets ensomhed til en samling af dem, som du holder af.

Citat: Karen Katafiasz i "Det er din jul"

 

4 thoughts on “# Låge nr. 10 – De skønneste juleboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading