# Låge nr. 11 – Hæklet stjerne

Bag dagens låge gemmer sig en fin lille hæklet stjerne.

De er virkelig så hyggelige og afslappende at hækle, og de ser så søde ud.

Umiddelbart tænker jeg at bruge dem som gavevedhæng. Selvom jeg egentlig også har lyst at bruge dem som bordpynt. Uden snor og hæklet i matchende farver, forestiller jeg mig, at de drysset med løs hånd, kunne se super fine ud på julebordet.

Heldigvis er de nemme at hækle, hvis jeg beslutter mig for, at de skal være med til at pryde borddækningen.

Opskrift findes under næste billede …

Vil du hellere sy:

Syede stjernevedhæng, samt skabelon finder du her

 

Opskrift på hæklet stjerne

Du skal bruge bomuldsgarn 8/4, hæklenål nr. 2,5 – 3, samt jutesnor til ophæng

Forkortelser

  • lm = luftmaske
  • km = kædemaske
  • fm = fastmask
  • stgm = stangmaske

Start med at hækle 4 lm, som samles med km. Alternativt en magisk cirkel.

  1. Omg: 3 lm, derefter hækles om ringen 2 stgm, 3 lm, derefter *3 stgm, 3 lm*. Gentag fra *-* endnu 3 gange, så der fremkommer en femkant. Samles med km
  2. Omg: 1 lm, *derefter hækles fm i alle stgm, 2 stgm om lm buen, 3 lm, 2 stgm om lm buen* Gentag fra *-* hele omgangen. Samles med km.

Hæft ender og stryg stjernen mens du trækker lidt i spidserne. Eller blok dem, ved at spænde dem ud med knappenåle i hver spids.

Bind jutesnor i en af stjernens spidser.

Ingen er nogensinde blevet fattig af at give.
 
Citat: Anne Frank

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

4 kommentarer til “# Låge nr. 11 – Hæklet stjerne”

    • Tak – Ja, tror du ikke det kunne være super fint? Egentlig var de tiltænkt som vedhæng, da jeg startede med at hækle. Men så slog tanken mig, om bordpynt, så det tror jeg de skal være :D. Sådan kan det gå 😀

Der er lukket for kommentarer.