Krydret oksekødssalat

Kategorier Mad
Salat med krydret oksekød

Måske er det ferie abstinenser, men jeg synes altså det er lidt hårdt at starte på arbejde igen. Kan slet ikke vænne mig til ikke at have masser af tid. Og heller ikke, at den dejlige og afslappende tænkning “at det vi ikke når i dag, når vi i morgen”, ikke helt fungerer længere. Såå …

Mit back to work køkken er derfor super enkelt …

Jeg har et forholdsvis stort repetoire af lette og sunde hverdagsretter at veksle mellem og nu er der heldigvis kommet endnu én til samlingen. Aftensmaden her hos os er nemlig ret enkel og ikke særlig tidskrævende lige for tiden.

Kravene til sådanne retter er simple:

  • Ca 20 minutters forberedelses tid, fra jeg går ud i køkkenet til maden står på bordet.
  • Mindst muligt rod i køkkenet, dvs et minimum af potter, pander og skåle skal i brug
  • Retten skal smage godt og også være nogenlunde fornuftig, rent ernæringsmæssigt

Oksekødssalaten her matcher kravene perfekt.
De 20 minutter som kødet skal stege, er det der tager længst tid. Resten er vask og snitning af grøntsager. En pande, et skærebræt og en kniv og et lille rivejern, plus selvfølge service til at spise af. Salaten anrettes direkte på tallerkenerne ved køkkenbordet og derfor ingen ekstra skåle eller salatbestik. Perfekt!

En lækker, fyldig og krydret måltidssalat med stegt oksekød, ristede peanuts og forskelligt grønt. Den smager virkelig godt, er ikke spor besværlig at lave og kan varieres efter sæsonens friske grøntsager.
Præcis som det skal være på travle hverdage. Prøv selv 🙂

Opskrift på oksekødssalat

2 personer

  • 300 g hakket oksekød
  • 2-3 fed hakket hvidløg
  • 1 lille tsk Sambal Oelek eller en 1/2 frisk hakket chili
  • 2 tsk frisk revet ingefær
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber

Rist peanuts kort på en tør pande.

Brun derefter oksekødet på panden, tilsæt hvidløg og chili og steg det med under omrøring. Til sidst røres ingefær og spidskommen i. Smag til med salt og peber. Skru ned på lavt blus og lad kødet små stege mens salaten snittes.

Jeg brugte iceberg- og hjertesalat, agurk, tomater, rødløg og avokado, samt en cremefraiche dressing.

Salat, tomat, agurk og rødløg anrettes på tallerkener. Fordel kødet over grøntsagerne og pynt med avokado og peanuts.

Giv evt flûtes til, opskrift på lækre ostegifler, som passer super godt til den krydrede salat finder du her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *