Hæklet boble pung

Kosmetikpung med bobler

Ny hæklet kosmetikpung med bobler har set dagens lys her hos mig. Jeg havde lyst at afprøve et nyt mønster/teknik og tænkte at en lille taske eller pung var det mest overskuelige, som pilot-projekt.

Faktisk er jeg pænt fornøjet med både mønstret og pungen. Sjovt at hækle bobler, selvom der går temmelig meget garn til. – Jeg kom lige akkurat igennem, med de rester sort og grå jeg havde liggende. Men helt sikkert et mønster jeg godt kunne tænke mig at arbejde mere med. Forestiller mig, at det kunne se ret flot ud til sofapuder?

Som ekstra detalje (elsker detaljer) har jeg knyttet lidt fint pynt på lynlåsen.

Se også: Hæklet kosmetikpung med stjerner

Kosmetikpung med bobler

Kosmetikpung med bobler, hæklet boble pung

Ca 19 x 12 cm

Opdatering:

Ønsker du en lidt større pung?

Sine har lavet en udgave med lidt flere masker, samt en fremgangsmåde, hvor hun har hæklet siderne sammen. Hvilket ser super fint ud. Du kan tage et kig på hendes vejledning HER


Du skal bruge:

Bomuldsgarn 8/4 i ønskede farver og hæklenål str. 2,5 – 3
Lynlås 18 – 20 cm

Forkortelser:

Luftmaske = lm
Fastmaske = fm
Boblemaske = bm

Boblemaske hækles således:

Hækl først fastmasken, slå derefter garnet om nålen og stik ned i næste maske (boblemasken) træk garnet igennem, slå om, ligesom man laver en stangmaske.

Træk garnet gennem de første 2 masker, så du laver en ufærdig stangmaske. Der er nu 2 masker på nålen.

Slå om igen og stik ned i den samme maske, træk igennem de første 2 masker igen. Der er nu 3 masker på nålen.

Forsæt i samme maske indtil der er 6 masker på nålen og træk derefter garnet igennem alle 6 masker, så “stangmasken”, boblemasken laves færdig, forsæt med fastmaske.

Kosmetikpung med bobler

1. Række: Jeg startede med 43 luftmasker + en maske til at vende med (44)
2. Række: Start i 2. m. og hækl derefter 43 fm + en lm til at vende med
3. Række: 1 fm, 1 bm, 2 fm, 1 bm, 2 fm, 1 bm osv. hækl de 2 sidste m som fm + 1 lm til at vende med
4. Række: fm hele rækken
5. Række: 2 fm, 1 bm, 2 fm, 1 bm, 2 fm, 1 bm osv. den sidste m hækles som fm + 1 lm
6. Række: fm hele rækken
7. Række: Som 3. række
8. Række: fm hele rækken
9. Række: Som 5. række

Forsættes indtil tasken/pungen har det ønskede mål, slut af med fastmask rækken. Jeg har hæklet 4 ekstra rækker fastmasker, fordi jeg synes det ser pænt ud. Samtidig er det noget lettere at sy lynlåsen i.

Hækl et stykke magen til den første.

Vejledning til isyning af lynlås og foer

Klip foerstoffet i ét stykke (Det hækledes bredde + dobbelt højde) til fold i taskens bund.

Læg lynlåsen vrang mod ret på foerstoffet. Læg det hæklede over, som vist på billedet herover. Sy gennem alle 3 lag med små tætte sting langs lynlåsens kant.

Fold foerstoffet om så det ligger dobbelt ret mod ret og læg den anden side af lynlåsen vrang mod foerstoffets ret

Læg det hæklede op mod lynlåsen og sy alle 3 lag sammen langs lynlåsens kant.

Åbn lynlåsen! (Vigtigt). Læg stoffet så foerstoffet ligger ret mod ret og det hæklede ligger ret mod ret. Sy sammen hele vejen rundt langs kanterne. Lad dog en åbning være i foerstoffet som vist herunder. Det er til at vende igennem.

Vend pungen gennem åbningen i foerstoffet. Vend tilsidst gennem lynlåsen. Sy åbningen i foret sammen. Og pungen er færdig.

Jeg har knyttet lidt ekstra detaljer til lynlåsen.

16 kommentarer til “Kosmetikpung med bobler”

 1. Jeg har også først lært at hækle, sådan rigtigt, fornyligt. Jeg er virkelig glad for det. Afslappende og alligevel går det forholdsvis hurtigt. Rigtig godt når man ikke har den helt store tålmodighed og derfor altid har sværget til symaskinen 🙂

  Svar
 2. Jeg stemmer også for et par ekstra timer i døgnet! Kunne være virkelig rart nogen gange – ikke fordi jeg har travlt som sådan, men fordi jeg har det ligesom dig: Der er så mange ting jeg gerne vil lave 🙂

  Svar
 3. Hold nu op hvor er den altså fin. Dét tror jeg ikke at jeg kan finde ud af. Det er jeg alt for sjusket til. Nuj hvor er du dygtig. Tak for DIY. Hvis … hvis jeg en dag tør, kaster jeg måske ud i det. Hvis og måske.

  Svar
 4. Det er en lidt anden måde end den måde jeg plejer at gøre,det ser rigtig fint ud.vil bare lige spørge om du har syet lynlås på i hånden eller på maskine.
  Hilsen britt

  Svar
  • Hej Britt
   Mange tak for din kommentar og spørgsmål 🙂
   Pungens øverste kant, hvor lynlås og foer er syet fast, har jeg syet på maskine, med lidt store sting. Ligeledes er foerpungen syet sammen på maskine. Det eneste jeg har syet i hånden er de 3 øvrige sider af den hæklede del. Håber det gav mening.
   Synes det blev ret pænt – Jeg er nemlig ikke specielt god til at sy i hånden, og det kræver ret små sting at få lynlåsen syet pænt på, tænker jeg 🙂
   Bedste hilsener fra Anja

   Svar
  • Hej Maria
   Jeg brugte udelukkende rester, men køber du 2 sorte, 1 grå og 1 hvid, har du helt sikkert nok 🙂
   (Sikkert også for meget sort, men hellere for meget end for lidt :D)
   Bedste hilsener
   Anja

   Svar
 5. Hej.
  Super fin 🙂
  Nu er jeg meget begynder – så når du skriver “osv” så kan jeg ikke se en sammenhæng i rækken. For du skifter jo mellem 2 og 1 sådan lidt random?

  Svar
 6. Hej Ann

  Tak for dit spørgsmål – Og det kan jeg da sagtens forstå, hvis du farer vild i! Der er nemlig en tastefejl i række 5. Jeg har skrevet 1 fm, hvor der skulle stå 2.
  Der skal hele tiden være 2 fm mellem boblemaskerne – Undtaget starten og slutningen på en række. At man veksler mellem at starte med hhv 1 og 2 fm, er det, der gør at boblerne ligger skråt på hinanden.

  Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, jeg retter det med det samme 😀

  Jeg håber det giver mere mening så 😀 Ellers er du velkommen til at skrive igen.

  Mange hilsener
  Anja

  Svar
 7. Hej hej 😊
  Lige et spørgsmål til den bobletaske. Kan man hækle den ud i et stk i stedet for 2 der skal syes sammen? El vil det ikke blive pænt i bunden 😬🤔
  Hilsen Karina

  Svar

Jeg sætter stor pris på din kommentar