Kold kartoffelsalat

Her har det blæst en del de sidste dage. Men er man heldig at finde et roligt hjørne med læ, kan man jo sådan set godt tage forskud på sommeren og starte grillen. Vi hører ikke til dem, som griller året rundt, derfor er det noget helt særligt med sæsonens første omgang grillmad … og kold kartoffelsalat, ikke mindst.

Kold kartoffelsalat er indbegrebet af forår og sommer for mig: Nye kartofler (ganske vist udenlandske, men stadig væk!) og frisk purløg fra haven – Der findes næsten ikke noget mere forårs-agtigt.

Jeg laver min kartoffelsalat med cremefraiche, ønskes en mindre fed udgave, kan yoghurt natural snildt bruges istedet – man mister dog lidt af den dér lækre, cremede cremefraiche fornemmelse, selvom salaten smager ganske udemærket med yoghurt.

Opskrift på kold kartoffelsalat

4 personer

  • 1 kg kogte kolde pillede nye kartofler

Dressing

  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1-2 tsk alm. eller hvidvinseddike (smag til)
  • 1/2 -1 tsk sukker
  • 1/2 spsk. sennep
  • Et stort bundt frisk, fint klippet purløg
  • 1-2 fed fint revet hvidløg
  • Et halvt bundt forårsløg skåret i tynde ringe
  • Evt. et bundt radiser i tynde skiver
  • Salt & peber

Kog kartoflerne, helst dagen før og pil dem. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med eddike, sennep, sukker, salt og peber. Skær kartofler, forårsløg og evt. radiser i mindre stykker og vend dem forsigtigt i dressingen. Smag til igen.

TIP: Læg radiserne i iskoldt vand en halv times tid inden brug, så bliver de herligt sprøde