Kismet, en hæklet cardigan

Yes! Opskriften på Kismet cardiganen er færdig.

Jeg er ovenud tilfreds med resultatet, – og selvom jeg er super glad for alle de trøjer jeg har hæklet gennem tiden, ligger denne vist alligevel i toppen af listen. Indtil videre i hvertfald. Ideerne bobler, så hvem ved, måske kommer der endnu en favorit med tiden.

Det er virkelig en god ting med en lækker hæklet cardigan. Min første for øvrigt. En cardigan er fleksibel og snild lige at trække over dagens outfit, – lige pt. fungerer den som overgangsjakke, hvilket den egner sig glimrende til. Til vinter glæder jeg mig til hele dage, i dens varme lune lækkerhed.

Kismet cardigan

Kismet, hæklet cardigan

Cardiganen er hæklet oppe fra og ned i en lækker lun og vamset struktur.

Jeg anbefaler, men det er ikke et must, at man hækler med et garn som foreskriver nål/pind 4, også selvom man skal højere op i nålstørrelse for at opnå hæklefastheden.

Da strukturen er tæt og tyk, bliver cardiganen meget tæt og kompakt, hvis man vælger garn som svarer til hæklefasthedens nålstørrelse.

Når blot hæklefasteheden overholdes er der forholdsvis frit slag ifht. garn. Opskriften er velegnet til 100% uldgarn, uldgarnsblandinger samt akrylgarn.

For en god ordens skyld, må jeg også hellere nævne, at opskriften ikke er egnet som begynder projekt.

Er du begynder udi trøjer og bluser, er det bedre at starte med gratis opskriften; Den nemmeste sweater, eller alternativt; endnu en gratis opskrift; Den brune trøje

Men ellers krydser jeg fingre for, at I tager godt i mod opskriften på Kismet cardiganen og ønsker jer en god hæklelyst.

Fakta

Str. (S/M) og L/XL

Cardiganen hækles oppe fra og ned, med et minimum af montering. Til sidst hækles kanten rundt langs forsiderne og halskanten af cardiganen.

Overvidde: (115) 130 cm

Hæklefasthed: 16 stgm, 8 rækker = 10 x 10 cm

Vejledende garnforbrug: (15) 16 ngl. á 50 g, løbemeter ca 133 m/50 g

Bør hækles i et garn som foreskriver nål 4, også selvom du skal højere op i nålstørrelse for at opnå hæklefastheden.

Hækleopskriften er ikke egnet som begynderprojekt, da den kræver meget øvede hæklere.

Køb af opskriften

Opskriften kan købes til download via PayPal i Eponas butik.

Har du ikke en PayPal konto kan du købe opskriften via Mobilpay. Send mig blot en mail, og jeg sender opskrift som PDF fil, samt nummer på Mobilpay retur til dig.

Opskriften koster 35 kr.

eponasdagbog@gmail.com

Hæklet cardigan, Kismet cardiganen
Kismet – en hæklet cardigan
Hæklet cardigan

4 kommentarer til “Kismet, en hæklet cardigan”

    • Hej Louise
      Jeg har ikke selv prøvet at hækle den med dobbelt tråd, så jeg kan ikke svare dig 100%. Men så længe hæklefastheden passer, kan jeg ikke se der skulle være noget i vejen for at hækle med 2 tråde.
      Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.