Karrysuppe med kylling og ris smager vanvittigt godt og giver virkelig varmen på en kold, blæsende og regnvåd dag.
Opskriften her laves over 2 dage, så den kræver lidt planlægning! Men den er det absolut værd. Som regel koger jeg bare en hel kylling med suppegrøntsager dagen før, mens jeg alligevel laver anden aftensmad. Så er det ikke helt så besværligt. Den færdigkogte kylling samt kogevandet/suppen sætter jeg i køleskabet til dagen efter. Hvor madlavningen så til gengæld er ret nem. Helt perfekt på en mandag.
Vi fik suppen til aftensmad i går med godt brød til – super lækkert.
Opskriften kan også sagtens laves samme dag, så er det bare en fordel at bruge kyllingebrystfileter i stedet for en hel kylling, da de kræver noget mindre koge tid.
Eller du kan prøve denne fyldige karrysuppe med hakket oksekød og grøntsager, også en suppe med masser af saft og kraft – perfekt på kolde dage.

Opskrift på karrysuppe med kylling og ris
4 personer
Kylling og suppegrøntsager, dag 1
- 1 hel kylling eller en pakke brystfileter
- 1 stilk bladselleri
- 1 stor gulerod
- 1 porre eller 1 løg
- 2 laurbærblade
- 5 hele peberkorn
- 1 spsk salt pr liter vand
- Vand til at koge kyllingen i, kødet bør være næsten dækket
Fyld til suppen, dag 2
- 2 spsk god stærk karry
- 2 store fed hvidløg
- 1 stort løg
- 1 æble
- 1 stilk bladselleri
- 1 økologisk citron
- 1 1/2 l vand/suppe, det kyllingen har kogt i
- 1 dl ris
- 1 dl piskefløde
Kyllingekødet, skåret i mindre stykker - Salt & peber
- Olivenolie til stegning
Pynt
- 2 tomater, skåret i tern
- Hakket grønt, evt. persille, mynte ell. lign.
Dag 1.
Kog først kyllingen sammen med rengjorte og groftskårne grøntsager og krydderier. En hel kylling koger ca fem kvarter, kyllingebrystfilter koger ca en halv time. Når kødet er mørt tages det op af suppen, køler lidt af og gemmes til dagen efter i køleskabet. Kogevandet/suppen gemmes ligeledes til dagen efter.
Dag 2.
Rengør æble og grøntsager. Riv æblet groft og pres saften af en halv citron ud over. Løg og bladselleri skæres i tynde skiver, hvidløg rives eller presses. Den anden halvdel af citronen skæres i tynde skiver.
Opvarm et skvæt olivenolie i en gryde og svits karryen, svits derefter hvidløg, løg, selleri og det revne æble i karryen. Tilsæt kogevand/suppe fra kyllingen og lad det hele koge ca 20 minutter. Hvis der ikke er suppe nok fra kogning af kyllingen, spædes op med almindelig postevand. Tilsæt derefter ris og kog indtil de er næsten møre, ca 15 minutter, ved helt almindelige hvide ris. Skær det kolde kyllingekød i mindre stykker og kom det i suppen sammen med fløde og citronskiver og lad koge yderligere fem minutter. Husk at gennemkoge kød og fløde i suppen. Smag til med salt og peber.
Suppen anrettes i dybe tallerkner, pyntes med tomat og lidt grønt. Server evt. brød til. Cremefraiche smager også rigtig godt som tilbehør i suppen.

Lyder godt
Tager du grøntsagerne fra dag 1 fra eller?
Godt du spørger, det fremgår vist ikke ordentligt af opskriften.
Suppegrøntsagerne fra dag 1 er mest med for at give smag, saft og kraft til suppen, de koger ret meget ud og bliver temmelig kedelige og udsplattede, så dem sier jeg fra første dag.
👍Tænkte jeg nok, men kunne jo også være de blev blendet for fylde.
mmm tror jeg laver dette næste gang jeg koger kylling til Zorro, kan jo bare tage lidt suppe og kylling fra til mig selv.
Lyder som en super idé 🙂 Suppen smager vanvittig godt – lad mig endelig vide, hvad du synes