Karklud i 100% bomuld

I Januar og Februar er jeg tilhænger af sofahygge, strikketøj, armchair-gardening, simreretter og fastelavnsboller. Jeg bruger blandt andet de 2 måneder til at supplere mit lager af lækre, hjemmestrikkede karklude i langtidsholdbar bomuld.

Når man hverken er en hurtig – eller særlig rutineret strikker, er karklude og køkkenhåndklæder geniale. Jeg har desværre hverken tålmodighed eller evner for at strikke flotte trøjer eller andet stort. Men jeg glæder mig vildt over mine klude. Der er noget om det gamle ordsprog – Selvgjort er velgjort! De er så fine og smukke. Suger fantastisk og samtidig skåner de miljøet for microplast. Jeg er en stor fan.

Jeg har videreudviklet lidt på min karkludopskrift. Synes egentlig det er blevet ret godt med den lidt mere markerede kant rundt om det perlestrikkede, skønt med endnu en rar lille klud til samlingen.

Opskrift strikket karklud 24 x 24 cm

1 nøgle bomuldsgarn og pinde nr 2 1/2.

Slå 57 masker op. Strik 7 pinde retstrikning

Pind nr 8 strikkes med 5 retmasker, derefter vrangmasker indtil de sidste 5 masker, som strikkes ret.

Pind nr 9 strikkes med 6 retmasker, derefter 1 vrang, 1 ret indtil de sidste 6 masker som strikkes ret.

Pind nr 10 strikkes med 5 ret masker, 2 vrang masker, derefter skiftevis 1 ret, 1 vrang indtil pinden sluttes af med 2 vrang og 5 retmasker

Pind 11 som pind 9

Pind 12 som pind 10 … Forsæt på denne måde til kluden måler ca 24 cm, påbegynd da afslutnings kanten.

Afslutningskanten startes på en lige pind (vrangsiden) og strikkes som pind 8.

Derefter strikkes 7 pinde retstrikning og der lukkes af. Hæft enderne, vask kluden og den er klar til brug.