Kanelbrød

Hvilket herligt gensyn med en god gammel opskrift. En opskrift jeg ikke har bagt i umindelige tider. Tilfældigt fandt jeg den blandt mine gamle håndskrevne opskrifter, da rode-køkkenskuffen fik en tiltrængt oprydning!

Jeg har altid syntes at gammeldags kanelbrød er sådan en god blanding mellem kringle, kanelsnegle og lækkert luftigt brød. Nybagt kan det spises præcis som det er, og ellers kan lidt smør pynte.

Jeg lavede dejen aftenen før, lod den overnatte i køleskabet = lækkert kanelbrød til søndags morgenbordet. Hvor er jeg glad for min genfundne opskrift. Der må helt sikkert ikke gå så lang tid, inden jeg bager det skønne gammeldags kanelbrød igen. Brødet smager virkelig alt for godt til at gå i glemmebogen på den måde!

Har du selv fået lyst, har jeg skrevet opskriften ned.

Kanelbrød

Opskrift på gammeldags kanelbrød

Opskriften giver 1 brød i en aflang 1 liters form
Dej:
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 40 g smør
  • 1 æg
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • Ca 5 dl hvedemel
Fyld:
  • 80 g blødt smør
  • 1 dl brun farin
  • 1 spsk kanel
Pyntes evt. med glasur:
  • 2 dl flormelis
  • En lille skvis kogende vand

Smelt smørret for svag varme og hæld det derefter i en skål sammen med kærnemælken. Tjek temperaturen (Blandingen skal være lillefingervarm). Rør gæren ud heri. Rør æg og krydderier i blandingen. Ælt melet i lidt ad gangen. Dejen skal gerne være lidt klistret.

Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning et lunt sted en time. Rør imens fyldet sammen.

Slå dejen ned og ælt med lidt mere mel. Rulles derefter ud med kagerullen til en firkant på ca 20 x 30 cm. Fordel fyldet på dejen. Rul dejen sammen som en roulade og form det til et brød. Kom brødet i en form foret med bagepapir.

Brødet bages ved 200 grader i ca 25 min. Afkøles på bagerist og pyntes med glasur.


Andre “gamle” opskrifter:

Opskrift på gammeldags honningbrød

Opskrift på gammeldags sigtebrød

2 kommentarer til “Kanelbrød”

  1. Det lyder og ser bare lækkert ud:0)
    Lavede din opskrift på iskaffe/kaffemilkshake i weekenden -og ja,den kan man da vist godt blive afhængig af;0)

Der er lukket for kommentarer.