Kanel kaffe – en herlig selvforkælelse

Ingen tvivl om, at jeg nyder kaffen mere, hvis den er fint anrettet. I flotte glas. Med mælkeskum, tilsat sirup eller revet chokolade. Eller måske en lille kvist mynte, citronmelisse, timian eller rosmarin. Krydderurterne er slet ikke så tossede i kaffe, de giver lige et lille twist og fremhæver smagen. På en rigtig fin måde.

Noget helt andet, der er uovertruffent i kaffe er kanel.

For kanel OG kaffe elskere, må dette være den ultimative nydelse og selvforkælelse. Jeg elsker, elsker, elsker kanel! Er storforbruger af både kanelstænger og i den stødte udgave. Kan man ikke lide kanel, skal man ikke forsøge med denne kaffe, så er det sagt!

Men ellers er opskriften følgende:

Kanel kaffe

  • God stærk kaffe
  • Mini eller letmælk
  • Økologisk rørsukker
  • Kanelstænger
  • Myntekviste

Der er ingen præcise angivelser, da det afhænger af, hvor stærk man foretrækker sin kaffe. Jeg bruger halvt mælk, halvt kaffe, men det kan lige så godt være to dele kaffe, en del mælk. Derudover beregner jeg en teske sukker pr glas, men igen, smag og behag.

Bryg en god stærk kaffe. Kaffepulver kan også sagtens bruges. Varm mælken godt op i en kasserolle, rør sukker ud i mælken. Læg en kanelstang i hvert glas, hæld mælk og kaffe over. Lad trække et minut, pynt med myntekviste og nyd den varm.

TIP: Kaffen udrørt med sukker kan sagtens afkøles og drikkes med isterninger som iskaffe. Kold mælk blandes i. Husk dog at fiske kanelstangen op efter et par minutters trækketid i den varme kaffe og inden blandingen sættes i køleskabet.

Kanelkaffe

 

Kanelkaffe