Julekaffe og sofahygge

En hygge weekend kræver hygge kaffe. Hvilket på denne tid af året vil sige julekaffe. Som jeg skrev i lørdags, ventede en hel lang alene-weekend på mig. Den blev nydt i fulde drag. Jeg startede ud med masser af gode planer for alt det jeg ville lave i mit hobbyrum.

Men da det kom til stykket, havde jeg slet ikke lyst alligevel.

Med tiden har jeg lært at lytte til mig selv og min krop. Hvis kroppen siger den er træt, er jeg blevet bedre til at efterkomme ønsket om afslapning. Som yngre blev jeg mere bekymret, hvis jeg en dag ikke havde energi – tænkte på alt det jeg gik glip af – alt det jeg ikke fik lavet og alt det jeg gerne ville. Ofte endte det med, at jeg bare masede derudaf alligevel. Resultatet blev bare aldrig helt godt. Men det er nok den erfaring, tiden og alderen giver.

Jeg har stadig mange ting jeg gerne vil lave, masser af ideer der skal afprøves. Men samtidig har jeg erkendt, at jeg faktisk får mere energi af at lytte til kroppen. Derfor endte min ellers så planlagte kreative weekend i sofahygge, Netflix, internettet og julekaffe.

Julekaffe

Julekaffe

Jeg synes man får mest ud af krydderierne og kaffebønnerne, hvis man laver julekaffen i en stempelkande. Men selvfølgelig kan krydderierne puttes i filteret eller direkte i kruset, hvis man anvender instantkaffe.

  • 3 store mål groft malet kaffe
  • 1 stang kanel
  • 2-3 tørrede nelliker
  • 2 kapsler tørret kardemomme
  • 1 l næsten kogende vand

Det hele hældes i stempelkanden og trækker 5 minutter inden stemplet presses ned. Jeg drikker min julekaffe med varm evt. pisket mælk og skal det være ekstra julet og luksus-agtigt drikker jeg den med lidt sirup.

Jeg laver jævnligt sirup, da jeg elsker at bruge det i kaffen.
Så alt efter, hvad der lige står i køleskabet, drikker jeg kaffen med hjemmelavet ingefærsirup, myntesirup eller karamelsirup.

Jeg får lige en ide af at skrive sirup så mange gange 🙂 Mit næste sirupeksperiment må bestemt være appelsinsirup – Det må da være fantastisk i julekaffen.

I ønskes en god start på en ny uge