Isyning af metal lynlås

Som lovet i går. Billedeserien på isyning af metal lynlås (I taske eller pung).

Egentlig gøres det pænt meget som vist i vejledningen fra i går. Dog med den ændring, at lynlåsen ikke kan/må være for lang.

I dag viser jeg istedet et lille trick til pænere hjørner. Hjørner er noget der kan være ret vanskeligt at få pæne, når der syes lynlåse i tasker eller punge. Men med små stykker stof, kan det lade sig gøre at trylle lidt skarpere hjørner.

Tip til pænere hjørner:


Ligesom i går, klippes/skæres 2 stk yderstof og 2 stk foerstof. Eneste ændring er at lynlåsen i dag skal passe til stoffet (gerne en lille smule kortere) + de 4 små stykker stof, som vist på billedet.

Klip 4 små stykker stof i lynlåsens bredde og omkring 4-5 cm i længden.

Det gør ikke så meget, hvis de er lidt for lange. Overskydende stof klippes af efterfølgende.

Har du en lynlås trykfod til symaskinen, er det ubetinget en fordel at skifte til den. En lynlås trykfod tillader at komme ret tæt på metallet = pænere resultat.

Læg 2 små stykker stof, på begge sider af lynlåsen, ret mod ret, som vist på øverste billede. Sy så tæt på metallet som muligt. Klip overskydende lynlåsstof af. Vend og stryg, som vist på nederste billede. Der kan fint laves en pyntestikning.

Gentag i den modsatte ende af lynlåsen. Derefter følges vejledningen fra i går.

Eneste forskel, er at forsiden af pungen, nu ser sådan ud. Med små stykker stof i forlængelse af lynlåsen.

Sådan. Hjørnerne er lidt nemmere at presse ud og få pæne.

6 kommentarer til “Isyning af metal lynlås”

  1. Tak, endelig en meget enkel forklaring og måde, hvordan man får pæne “ender” på lynlås i taske eller pung. Det har været det punkt, hvor jeg sagde, “ den ser hjemmelavet ud” nu prøver dej igen.

Der er lukket for kommentarer.