Islagkage med nøddebund og Daim

Min allerbedste og evigt hit-sikre opskrift på islagkage er helt sikkert denne Daim is, med den allerlækreste nøddebund.

Jeg havde fødselsdag i fredags og i den anledning var familien indbudt til middag i går. Hvad var så mere oplagt end en islagkage, som kan laves i god tid i forvejen. Som tilmed, egentlig er ganske (Læs: ufattelig!) nem og kan pyntes med alskens lækkerier …

Opskrift på Daim islagkage

Ca. 12-14 personer (Opskriften passer til en pænt stor springform)

Nøddebund

  • 8 pasteuriserede æggehvider
  • 3 dl sukker
  • 125 g hakkede hasselnødder
  • 125 g hakkede usmuttede mandler
Daim is
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 3/4 dl sukker
  • Kornene fra 1/2 stang vanille
  • 8 dl piskefløde
  • 2 dobbelt Daim barer (flere kan tilsættes, hvis ønskes)
Pynt
  • “What ever you like”
  • Min er pyntet med flødeskum og friske jordbær, men det kan ligeså godt være blandede bær, groft hakket chokolade, frysetørrede bær, guldstøv eller denne umanerligt gode karamel flødeskum …
Start med bunden: Skil springformen og læg et stykke bagepapir over springformens bund. Saml formen igen så bagepapiret er “låst” fast.

Pisk Sukker og æggehvider sammen til en stiv masse, vend forsigtigt de hakkede nødder og mandler i blandingen og fordel den i springformen. Bages ca 35-40 minutter ved 170 grader varmluft.

Lad det hele køle lidt af. Stilles derefter i køleskab eller dybfryser til videre afkøling. Bund og form skal være helt kolde inden ismassen kommes på.

Når bund og form er helt kolde, løsnes springformen og ringen vaskes af for marengsrester. Saml formen igen.

Daim is: Pisk æggeblommer, vanillekorn og sukker luftigt og lyst i en skål. I en anden skål piskes fløden godt stiv. Vend forsigtigt de to dele jævnt sammen. Hak Daim barerne og vend dem i. Ismassen fordeles i springformen, som sættes i dybfryseren. Minimum 6 timer.

Isen tages ud af fryseren en halv time før servering og pyntes. Inden servering er det let at fjerne bagepapiret fra den frosne kage.

Tip: Bunden kan laves udelukkende af hakkede mandler eller en blanding af mandelmel og hakkede mandler, hvis man ikke er til hasselnødder.

2 kommentarer til “Islagkage med nøddebund og Daim”

  1. Mange tak 🙂 Det tror jeg bestemt man kan. Faktisk er isen bare vanilleis (dog ikke vildt meget vanille) med Daim stykker i. Nøddebunden vil bestemt også være god med ren vanilleis oven på … Uhm, jeg bliver lækker sulten nu 🙂

Der er lukket for kommentarer.