Iskaffe

 

Iskaffe med et twist af vanille

På en regnvejrsdag som i dag, hvor det stort set har dryppet i varierende grad hele dagen, er det hyggeligt med indendørs sysler.

Jeg har hæklet lidt, været en tur i Genbrugsbutikken og har fundet nogle fine genbrugsfund og så har jeg forberedt kaffe til iskaffe. Satser jo på at varmen og solen hurtigt kommer retur.

Opskrift iskaffe

1 liter basis kaffe til iskaffe
1 l kogende vand
4 store mål god stempelkandekaffe
1/2 vanillestang (kan udelades)
1 spsk sukker (kan udelades)

 

Put kaffebønner, sukker og vanillestangen i stempelkanden og hæld vandet over. Brug ikke spilkogende vand, men vent et øjeblik. Lad kaffen trække koldt 8-12 timer og si den derefter over i en flaske eller kande med låg. Nu er basiskaffen klar, den kan holde sig ca en uge i køleskabet.

Ved tilberedning af iskaffen, hældes 1/2 kaffe, 1/2 mælk – eller efter smag, over isterninger i et glas.

Kaffen kan også laves på almindelig kaffemaskine, der laves den blot ekstra stærk og hældes på flaske med det samme, sammen med sukker og vanillestang.

TIP: Den kolde basiskaffe kan piskes sammen med et par kugler vanilleis og mælk, til en lækker kaffe milkshake.

Denne iskaffe smager skønt på varme dage