Ingefær the

Her på min første rigtige ferie dag, må jeg nok konstatere, at der er et vist behov for noget førstehjælp. Førstehjælp til at få genoprettet energibalancen i kroppen.

Ingefær the

Derfor har jeg genindført en “kur” jeg tidligere har brugt med stor succes. Nemlig at udskifte 2 af dagens 3 krus kaffe, med frisk ingefær the.

Ingefær har en gavnlig indflydelse på mange ting. Den sunde knold har bla. en basedannende virkning i kroppen. Almindelige symptomer på for meget syre i kroppen kan være sur mave, træthed, indre uro, hovedpine, muskelspændinger, ømme muskler og led, dårlig søvn mm.

Desværre er jeg ikke særlig vild med ingefærshots, som ellers er meget in. Og helt sikkert også rigtig sunde og gavnlige. Men selvom shots ikke er det store hit, kan man sagtens nyde godt af ingefærens fortræffelige egenskaber. Det er blot at anvende knolden i the i stedet.

Jeg skærer økologisk ingefær med skræl i tynde skiver. Lægger skiverne i et krus sammen med en tynd skive økologisk citron og hælder næsten kogende vand over.

Theen skal trække i mindst 5 minutter – den smager super skønt krydret og lidt stærkt.

Kan evt. sødes med en teske honning.