Ingefær småkager er sådan nogle sprøde, knasende og duftende-i-hele-huset kager. Med den dejligste smag af ingefær. En absolut julefavorit. Jeg holder rigtig meget af ingefær, både den friske knold, revet i varm aftensmad, men også som her, stødt og tørret, i småkager eller kiks. Uhm.
Vi spiser ikke så mange småkager herhjemme, og jeg bager dem stort set kun til jul, og ofte kun få slags. Men lige netop ingefær småkagerne vil jeg nødig undvære. – Opskriften har jeg fra en ældre dame, jeg kender. Hun igen, har den fra sin mor, oprindelsen fortaber sig derefter lidt i tågerne … men kagerne er dybt vanedannende.
Kender du dem ikke, kan jeg varmt anbefale dig at prøve.
Opskrift på Ingefær småkager
- 50 g blødt smør
- 1 tsk sukker
- 5 g gær
- 1 1/2 dl sukker
- 1 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk stødte nelliker
- 1 lille æg
- 1/2 tsk natron
- 2 1/4 dl hvedemel
Rør først de 5 g gær med 1 tsk sukker i en skål, rør derefter det bløde smør i med håndmixer eller i en røremaskine. Rør resten af sukkeret, ingefær og nelliker i, derefter æg, natron og tilsidst hvedemelet. Saml dejen til en kugle med meldækkede hænder og lad den hvile en til to timer i køleskabet. (Den kan også sagtens stå i køleskabet længere) eller smid den i dybfryseren en halv times tid.
Dejen trilles til en pølse, der skæres lidt på skrå i 40 stykker og trykkes med en gaffel. Sættes på bageplade og bages ca 10 minutter ved 200 grader uden varmluft. Køler af på bagerist. Opbevares i tætsluttende kagedåse eller glas.
OBS: Kagerne ser lidt små ud når de sættes på pladen, men de flyder ud og hæver en del.