Hvilken hæklenål skal jeg vælge

Som I ved, får jeg i perioder temmelig ondt i hele den højre arm, skulder, nakke og tommelfinger, når jeg hækler for meget.

Hidtil har jeg klaret problemet ved at tage en hæklepause. Hvilket jeg under alle omstændigheder tror er ganske fornuftigt.

Men efter min datter købte en Clover Soft touch hæklenål, som hun lovpriser til skyerne, både ergonomisk og mht. glideevne, er jeg begyndt at spekulere over, om jeg skulle overveje et skifte? Men hvilken hæklenål skal jeg vælge?

Hvilken hæklenål skal jeg vælge

Reklame-link

Indtil nu har jeg brugt de gammeldags, og helt ordinære, lige nåle af aluminium. Jeg synes de glider godt gennem garnet og har egentlig været ganske fint tilfreds. Men jeg kan godt se, at jeg kan være slem til at sidde lidt krampagtigt pga. det tynde skaft.

Jeg har indimellem forsøgt mig med flere slags “billige” nåle, med forskellige typer af håndtag, men dem kan jeg slet ikke enes med! De glider elendigt gennem garnet og tjavser maskerne.

Derfor står valget nu mellem Clover soft touch eller Clover amour.

Clover soft touch

Jeg bøjer mig i støvet efter et par omgange med min datters Clover soft touch! Glideevnen er fænomenal! MEN, hun holder “rigtigt” på en hæklenål, altså som på en blyant, hvor jeg holder “forkert”, som på en kniv.

Derfor synes jeg måske det ergonomiske greb er lidt spildt på mig. Samtidig er nålen en lille smule for kort, tænker jeg.

(Rigtigt og forkert er sat i citationstegn, da der vel egentlig ikke findes rigtige og forkerte måder. Der må bestemt være andre, der holder som jeg?)

Hvilken hæklenål skal jeg vælge

Clover amour

Clover amour er en smule længere, og håndtaget mere rundt. Umiddelbart tænker jeg, at den ville passe bedre til min måde at håndtere en hæklenål!

Hvilken hæklenål skal jeg vælge

Jeg håber sådan, at nogle af jer vil dele erfaringer.

Hvilken hæklenål fungerer bedst for dig, og hvorfor?

4 kommentarer til “Hvilken hæklenål skal jeg vælge”

 1. Jeg holder “forkert” lige som dig, kan slet ikke finde ud af at holde som en blyant. Så jeg tænker at jeg skal prøve Amour.

  • Jeg tror også jeg går med Amour. Glæder mig til at hækle med den første gang.
   Helt enig, blyantsgrebet har jeg ingen føling med, og så synes jeg også det belaster min tommelfinger for meget.

 2. Jeg vil helt klart anbefale clover amour – jeg selv er født spadstisk handikappet og har to diskusprolapser i nakken og kan hækle i timevis uden at få smerter
  Held og lykke med det du vælger

  • Hej Susanne

   Tusind tak fordi du deler.

   Jeg har bestilt mig en Clover Amour og glæder mig vildt og inderligt til at få den hjem <3

   Bedste hilsener

   Anja

Der er lukket for kommentarer.