Hvid pizza, eller pizza bianco. Fordi den er lavet uden tomatsovs og med tynde kartoffelskiver.
Oprindeligt er den vist også uden kød, men jeg kommer nu chorizo pølse på. Synes det giver noget ekstra til denne hvide udgave af en pizza.
Hvid pizza er den yngste af mine pigers favorit pizza, ihvertfald af den hjemmelavede slags. Hun har spurgt til den flere gange på det seneste, så jeg besluttede at lave den til aftensmad i går.

Når jeg husker det, eller er i god tid med planlægning, laver jeg pizzadejen dagen før.
Hvis ikke, kan den færdigkøbte udgave, eller en hjemmelavet dej med mere gær, også bruges. Jeg var i god tid denne gang og lavede dejen søndag aften.
Opskrift på hvid pizza
- 3 dl koldt vand
- 5 g gær
- 2 tsk salt
- 1 skvæt olivenolie
- 1 dl fuldkornsdurummel
- Hvedemel til dejen er fast og let klistret
- 1 lille glas pesto (alle slags pesto kan bruges, hvad man nu foretrækker)
- 4-5 fed hvidløg
- 1-2 tsk salt
- 1 1/2 kugle frisk mozarellaost
- 2-3 store kartofler
- 1/2 “ring” chorizopølse, gerne den stærke med chili
- Frisk eller tørret rosmarin
Dejen røres sammen dagen før og sættes i køleskab.
På selve dagen rulles den tyndt ud på et meldækket bord og lægges på en bageplade med bagepapir.
Smør pestoen på dejen, ekstra hvidløg rives over og blandes let med pestoen. Drys lidt salt over. Skær mozzarellaosten i mindre stykker og fordel. Kartoflerne vaskes eller skrælles og rives på mandolinjern. Fordeles i et tyndt lag på pizzaen. Skær tilsidst chorizoen i tynde skiver og læg på. Drys rosmarin kviste over.
Har man pizza/tærteprogram i ovnen indstilles den på dette og pizzaen bager ca 20 min, stik lidt i kartoffelskiverne undervejs, for at sikre de er møre og der holdes øje med om bunden bliver for mørk. Har man ikke pizzaprogram, bages den ved 250 grader almindelig varme i ca 20 minutter.