Hurtig aftensmad – Mongolian barbecue

… eller ihvertfald noget der ligner …

På asiatiske restauranter elsker jeg at spise mongolian barbecue. Et absolut hit. De stadig let sprøde grøntsager og den stærke hvidløgs og chilismag kombineret med god soyasovs. Det er godt! Rigtig godt! Derfor har jeg forsøgt at gøre kunsten efter … Ikke dårligt, sådan set.

Til hverdag er jeg jo glad for sunde, hurtige aftensmåltider og det kriterie opfylder denne hjemmebiksede udgave af mongolian barbecue ret fint. Jeg har ikke angivet præcise mængder i opskriften, da den mest er tænkt som inspiration. Alle slags yndlingsgrøntsager og kød kan anvendes, blot det er skåret tyndt og fint.

Jeg har brugt rejer, spidskål, champignon, bønnespirer og grønne bønner fra frost. Ret lækkert.


Andre lækre og hurtige retter:

Alt-i-en-gryde, One pot pasta

Quesadillas med skine og cheddarost

Koteletter med stegte grøntsager og sesamfrø

Mongolian barbecue

1 stor smedejernsstegepande, eller anden pande som tåler kraftig varme

  • Nudler
  • Rejer, tynde skiver kylling, okse- eller svinekød
  • Fint snittet spids- eller hvidkål
  • Skiveskårne champignon
  • Bønnespirer
  • Grønne bønner, friske eller frosne
  • Hvidløg i skiver
  • Chili, frisk eller tørret
  • Olivenolie
  • Soyasovs

Varm et godt skvæt olie op for svag varme og lad hvidløg og chili simre for ganske svag varme mens de andre grøntsager gøres i stand. På den måde får olien virkelig smag af krydderierne.

Kom nudler i en skål, hæld kogende vand over og lad trække et par minutter. Når du er klar til at stege, fiskes hvidløgene op og kasseres. Olien har taget skøn smag efter dem. Fyr op for panden og når den er godt varm steges kød/rejer og grøntsager. Når grøntsagerne er bløde men alligevel med bid tilsættes afdryppede nudler og soyasovs hældes over. Rettens steges endnu et par minutter og anrettes.

Steger du til mere end 2 personer, bør det gøres ad 2 omgange for at sikre stegning og ikke kogning af råvarerne.