Honningristet müsli – Granola.
Granola er sådan en herlig knasende opskrift, som jeg elsker at eksperimentere med. Man kan putte præcis det i, som skabe og skuffer indeholder af gryn og kerner, – og krydre med præcis de krydderier, og det blandingsforhold, man allerbedst kan lide. Den hjemmelavede udgave smager desuden virkelig godt og sparer samtidig en del på husholdningsbudgettet.
Jeg spiser en del skyr eller yoghurt til morgenmad, og hvad er skyr uden knas på toppen? Almindelig müsli kan være fint nok, men jeg foretrækker nu den ristede og knasende granola. I weekenden fik jeg lavet en rigtig god blanding. Både krydderimæssigt, men også mængden af honning vs. gryn ramte spot on.
Som det fremgår af opskriften længere nede ↓ er der stor mulighed for at eksperimentere sig frem til den allerbedste blanding.
Prøv også: Forskellige hjemmelavede sirupper. Alle velegnede på grød eller skyr med Granola
Honningristet müsli – Granola
– Lav din egen yndlingsblanding
- 5 dl havregryn eller en blanding af havregryn og speltflager
- 1 dl solsikkekerner
- 1/2 dl græskarkerner eller hakkede mandler
- 1 dl kokosmel (kan udelades og erstattes af havregryn eller hørfrø)
- 1 dl tørrede tranebær eller rosiner (eller begge)
- 1 dl tørrede abrikoser, figner og dadler skåret i mindre stykker. Alternativt, frysetørrede hindbær/jordbær
- 3 spsk honning
- 1 spsk smør
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
Smelt honning og smør for helt svag varme i en lille gryde (udelukkende for at det er lettere at røre i müslien)
Bland havregryn, kokosmel, kerner og/eller nødder i en skål. Hæld honning/smør blandingen over og rør det hele godt sammen. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag granolaen gylden ved 170 grader, ikke varmluft, i 25 – 35 minutter. Rør i granolaen undervejs.
Tag derefter blandingen ud af ovnen og lade det afkøle. Bland tørret frugt i. Opbevares i dåse eller glas. Holdbarhed ihvertfald en uge.
NB: Jeg kan godt lide min granola godt sprød og gylden, derfor har min blanding fået 35 min i ovnen. Ønsker du din granola mindre gylden, gives den kun 25 min.
Den musli lyder skøn! Jeg laver også altid selv min – det er så let, og så bliver den præcis som jeg (den lille ego-tripper) gerne vil have den :0)
Præcis! 😀
Nyt navn: Ego-müsli … Den er jeg fan af 😀
Bliver helt sulten. Ser lækker ud 😋
Den smager også rigtig godt, kan klart anbefales 😀
Det ser vel nok lækkert ud,dejlig måde at starte morgenen på eller måske som mellemmåltid.😊
Tak 🙂 Præcis, jeg bruger det også indimellem til den lille sult 🙂