Høst makeover i haven

De seneste eftermiddage har jeg brugt på at give haven en høst makeover.

Der trængte til at blive fejet nedfaldne blade, pærer og mirabeller væk fra fliserne. Den megen regn og blæst, på det seneste, har været noget af en udfordring for sommerblomsterne. Flere af dem var virkelig færdige. De er nu udskiftet med lyng og krysantemum. Det pynter altså noget så gevaldigt med en grundig omgang af kosten og lidt nyt og friskt i krukker og potter. Jeg er glad for jeg endelig fik taget mig sammen til den forskønnelse.

Lupin spirer

De små spirer her, er fra frø jeg tog med hjem fra vores ferie i Sverige. Blå lupiner forrest og lyserøde fingerbøl i den bagerste potte. Nu håber jeg bare, de når at vokse så meget, at de kan plantes ud i bedene i løbet af efteråret.

Lyng i jerngryde

 

Lyng kransBrændestakken har også fået lidt lyng udsmykning

Krans af kaprifolie
Kransen her har jeg lavet af Skovranke (Kaprifolie), den hænger nu i espalieret, hvor ærteblomsterne tidligere voksede.

Stedmoderblomst

Den lille stedmoderblomst havde sået sig selv i sprækkerne mellem fliserne. Synes den fortjente sin egen potte.

Høst anemone

 Jeg bliver aldrig træt af at se på høstanemonerne

Et enkelt æble på det lille søjletræ jeg plantede sidste år. Pærerne har desværre fået noget sygdom og fignerne mangler vist lidt mere sol, så man kan håbe metrologerne har ret, at der kommer mere sol og varme nu.