Hjemmelavet mirabel marmelade

I min have står den fineste gamle mirabel, og lige nu styrter de små gule frugter til jorden i hobetal. Jeg har det simpelhen så skidt med, at de bare ligger dér og rådner!

Derfor forsøger jeg hvert år at lave et eller andet ud af frugterne. En brøkdel af overfloden, javist, men jeg har det alligevel bedre med at bruge bare lidt, end intet. I år er det marmeladens tur, en marmelade som smager virkelig skønt.

Godt nok er det et stort arbejde at udstene de små frugter, men den delikate smag opvejer så rigeligt al sliddet; frisk og syrlig, som med lidt god vilje kan minde om abrikosmarmelade.

Faktisk kan man koge de hele mirabeller sammen med vand, sukker og det øvrige, for derefter at mase dem gennem et dørslag. En nemmere måde at fjerne sten og skind. Marmeladen bliver dog mere gele, end marmelade, men smagen er stadig skøn.

Jeg vil helst have en mere rustik marmelade og står derfor troligt og udstener hver enkelt med håndkraft.

Prøv også: Lækker tærte med mirabeller

Hjemmelavet mirabel marmelade

Hjemmelavet mirabel marmelade

Ca. 3 glas

  • 1 kg halverede og udstenede mirabeller
  • 2 skiver økologisk citron
  • 7-8 dl sukker
  • 1/2 stang vanilje, flækket
  • 1 kapsel stjerne anis
  • 1/2 dl vand
  • 2 tsk geleringspulver (Melatin)
  • Atamon til skylning af glas

Det hele, pånær Melatin, kommes i en gryde og koges sammen ca 15 – 20 minutter. Hold et par spsk sukker tilbage som blandes med Melatinen.

Smag lige på marmeladen, måske skal den have lidt mere sukker.

Tag gryden af varmen og rør sukker/melatin blandingen i marmeladen. Sæt gryden tilbage på blusset og kog op under omrøring 1/2 minut.

Fisk stjerneanis’en op af gryden og kasser den. Marmeladen hældes derefter på rene, skoldede og Atamon skyllede glas. Opbevares køligt.

OBS: Laver du større mængder, som skal opbevares længe, kan der røres en tsk flydende Atamon i marmeladen, inden den hældes på glas. Brandærgerligt, hvis marmeladen mugner.

Mirabel marmelade

Herlig weekend til jer

4 kommentarer til “Hjemmelavet mirabel marmelade”

Der er lukket for kommentarer.