Hjemmelavet marcipankonfekt

Hjemmelavet marcipankonfekt og jul, er to ting der hænger uløseligt sammen for mig. Herhjemme er det en fast tradition med hjemmelavet konfekt og som bekendt er jeg ret glad for traditioner …

Jeg laver aldrig meget konfekt. Det er nemlig ikke noget jeg er specielt god til, eller har den store interesse i. For mig handler det mest om hyggen ved processen. Det er altså lidt hyggeligt at stå og bikse med.
Så som regel bliver det kun til en marcipan-nougatroulade i en eller anden udgave. Den er nem at lave, nem at variere og nem at skære skiver af. Og så ser den ganske fin ud. I år har jeg brugt hvid chokolade og frysetørrede hindbær. Synes kombinationen med den søde nougat og den søde hvide chokolade sammen med de syrlige hindbær er rigtig god.
En anden god variations mulighed er pistacie, nougat og almindelig marcipan, overtrukket med mørk chokolade, men mulighederne er mange, alt efter smag og behag.

 

Hjemmelavet marcipankonfekt

Jeg har brugt:
  • 1 pakke marcipan, 400 g
  • 1 pakke blød nougat, 200 g
  • God hvid chokolade, 300 g
  • Frysetørrede hindbær
Marcipanen ruller jeg ud med kagerullen i et rektangel på bagepapir og lige sådan med nougaten, firkanterne skal helst være nogenlunde lige store. Derefter lægger jeg den udrullede nougat oven på marcipanen og ruller de to ting sammen til en “roulade”, er rouladen for tyk, trilles den bare tyndere, ligesom når man triller dej eller ler :). Det hvide chokolade smeltes i en plasticbeholder over vandbad og hældes/smøres på rouladen med en kniv. Drysses med frysetørrede hindbær.