Jeg har før skrevet om mit ønske: At forsøge mig med hjemmelavet kirsebærsirup. Jeg er nemlig temmelig glad for kirsebærsirup i caffe latte. Normalt har jeg købt den i Tyskland, de har et noget bredere udvalg af sirupper, end man kan finde herhjemme.
Det er bare aldrig blevet til noget med den hjemmelavede udgave – før nu. I weekenden var tiden og de lækreste, modne kirsebær der endelig til at eksperimentere.
Siruppen smager umanerlig godt i caffe latte. Eller over is, eller i wienerkaffe, eller til pandekager, eller …
Skal det være en mere dessert præget kaffe, er kirsebærsirup suverænt godt over denne lille dessert iskaffe med vaniljeis og espressoshot – det ser festligt ud med et vinrødt touch og smager virkelig skønt.
Få flere opskrifter på hjemmelavede sirupper her
Opskrift på hjemmelavet kirsebærsirup
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 30 store, mørke, godt modne kirsebær (evt flere bær – jo flere, jo mere intens kirsebærsmag)
Hæld vand og sukker i en gryde. Skyl kirsebærrene og halver dem. Pil stenen ud og kom de halve kirsebær i gryden. Kog op under omrøring, tryk lidt på bærrene og lad derefter siruppen koge ind ca 10 minutter ved middel varme, uden låg. Si bærrene fra og lad siruppen afkøle. Holdbarhed ca et par uger tildækket i køleskab.