Ingefær er godt, virkelig godt. Ingefærsirup er næsten endnu bedre, og hjemmelavet ingefærsirup er allerbedst.
Jeg er generelt ret glad for den skarpt krydrede, lidt stærke knold. I siruppen forenes det skarpe, det krydrede og det stærke med den søde smag. En ret perfekt kombination – som ekstra plusser, er det virkelig nemt at lave og den er super anvendelig. Synes den er rigtig velegnet, hvor man ønsker en lidt spicy og overraskende smag.
Jeg elsker at bruge ingefærsirup i
- God the, gerne tilsat en stang kanel, en skive appelsin, et par tørrede nelliker og så lidt ingefærsirup
- Græsk yoghurt med müsli, tørrede bær og nødder
- Brunchpandekager
- Julekaffe (Kaffe lavet i stempelkande, tilsat en stang kanel, nelliker, lidt stjerneanis, kardemommekapsler og lidt ingefærsirup – en super god julet kombination)
- Vanilleis, lækkert som en krydret dessert
Opskrift på hjemmelavet ingefærsirup
- 2 dl vand
- 2 dl rørsukker (Almindelig hvidt sukker kan også bruges)
- 4-5 cm frisk ingefærknold
Hæld vand i en gryde og bring det i kog. Rør sukker ud i det kogende vand, tilsæt skrællet ingefær, skåret i tynde skiver og lad det hele koge sammen 10-15 minutter. Tag gryden af varmen og hæld siruppen gennem en sigte, over i en kande eller lignende.
Holdbarhed: En ugestid i køleskabet.