Hjemmelavet brombærmarmelade

Hjemmelavet brombærmarmelade er nok marmeladen over alle marmelader. Ihvertfald i følge mine smagsløg. Synes den er perfekt til alt: At blande i skyr, til tærter, pandekager, æbleskiver og på nybagte boller.

I forhold til så mange andre marmelader er den også nem at lave. Her er ingen frugter, der skal udstenes eller skrabes fri for kerner. Det er rigeligt at skylle bærrene og putte dem i gryden. De kan også lægges i fryseren og tilberedes på et senere tidspunkt, når man en dag har tid og lyst.

Ren win win.

– Og så er brombærture med familie eller venner noget af det hyggeligste. Vi var afsted i weekenden, i det flotteste sensommervejr man kan tænke sig. Havet var fuldstændig blankt og blikstille og brombærrankerne fulde af bær.

Hjemmelavet brombærmarmelade

Opskrift på hjemmelavet brombærmarmelade

  • 1 kg brombær
  • 500 g økologisk rørsukker + 3 spsk ekstra
  • 1 halv stang vanille
  • 1 hel skive økologisk citron
  • 1 dl vand
  • 2 tsk geleringspulver
  • Flydende atamon

Hæld brombærrene i en sigte og skyl dem. Flæk vanillestangen. Kom derefter brombær, vand, sukker, vanillestang og citronskiven i en gryde. Opvarmes langsomt til marmeladen koger, koges derefter i 5 min.

Skum marmeladen og smag til om der mangler sukker (alt efter, hvor modne bærrene er, kan der være brug for 50-100 g mere sukker). Rør geleringspulver med de 3 spsk sukker. Tag gryden af varmen og drys geleringspulver/sukker i under omrøring.

Giv marmeladen et opkog igen under omrøring. (Ved store portioner og ønsket om en lang holdbarhed på marmeladen, tilsættes en teskefuld atamon efter gryden er taget af blusset). Den varme marmelade hældes på skoldede, atamonskyllede glas der lukkes straks.

 

2 kommentarer til “Hjemmelavet brombærmarmelade”

Der er lukket for kommentarer.