Hjemmelavet Bland og Bag – Shake n bake

 Glædelig jul. Jeg håber I havde en dejlig juleaften med alt, hvad dertil hører.

Hos os åndende alt næsten fred og juleidyl. Skøn mad, rare gaver og hyggeligt samvær. Bortset fra små uheld med kvast porcelæn – uheld vel at mærke! Og et tabt fad over fødderne af min datter – med dertilhørende styrtblødning og halthed, gik alt helt efter juleplanen. Vi fik styr på foden og fadet og kunne gå videre til børnenes allervigtigste punkt: Gaverne.

Jeg elsker også gaver og især elsker jeg de hjemmelavede af slagsen. Jeg har tidligere nævnt, at min mor er keramiker. Hun laver virkelig flotte ting. Fra hende fik jeg en stentøjs totempæl til haven. Den er simpelthen så super fin og jeg glæder mig til at vise den i et andet indlæg.

Indlægget i dag, skal nemlig handle om en gave jeg fik af min søster. Et glas hjemmelavet “bland og bag” – Shake ‘n bake. Hun havde blandet alle de tørre ingredienser til cookies i et fint glas – det eneste jeg skal gøre, er at tilsætte smør og æg.

Ideen er så fin og enkel, at jeg straks adopterede den. Traditionen tro, er der nemlig pakkespil i min familie i morgen. Efter den obligatoriske julefrokost kæmper vi alle om fint indpakkede vatpinde, fnugruller og andre finurligheder. “Bland og bag” ideen er da så fin til pakkespil og værtindegaver, at jeg straks selv blandede et par glas Shake n bake cookies.

Hjemmelavet shake n bake, i hvert glas er der:
  • 120 g hvedemel
  • 130 g brun farin
  • 1 tsk vanille sukker
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk havregryn
  • 50 g blandede nødder, rosiner og tørrede tranebær eller evt. en müsliblanding
  • 35-40 g hakket mørk chokolade
Bland hvedemel, vanillesukker, kanel, bagepulver og salt. Kom det skiftevis i et glas med brunfarin. Øverst lægges havregryn, nødder, rosiner, tranebær og chokolade.
Tilsæt 90 g blødt, rørt smør samt et æg, har jeg skrevet på karton fastgjort til glasset.

Nu håber jeg bare vinderne i morgen bliver glade for bag-selv gaven.