Hjemmegjort garderobe

For tiden er jeg super inspireret, og motiveret, af at hækle min egen (vinter)garderobe. Jeg drømmer om ene hjemmegjorte og langtidsholdbare ting. Måske ikke lige på buksefronten, men gode sweatre, cardigans, bluser og toppe står højt på min ønskeliste.

Seneste opskrift er denne vamsede, hyggelige cardigan med V-udskæring og en skøn struktur. En til at putte sig i på kolde vinteraftener, men samtidig så pæn, at den fint kan bruges til daglig over en skjorte/t-shirt og til pæne bukser eller jeans. Indtil videre tegner det godt.

Test-hækler, er det noget for dig?

Opskriften har jeg allerede udregnet og skrevet, og er selv ved at hækle første gang.

Men udfordringen ved at lave opskrifter, er jo at få dem formuleret på en måde, så andre læser det samme som jeg tænker. Jeg ved jo, hvad jeg selv mener, – men det er langt fra sikkert, at jeg får det skrevet på en forståelig måde i en opskrift. Derfor ville jeg blive kiste-glad, hvis nogen af jer kunne være friske på at test-hækle denne lækre cardigan?

Da jeg ikke selv er nået længere end jeg er, kan jeg ikke vise billeder af det endelige resultat. Men cardiganen får lange, moderate ballonærmer med rib ved håndleddet. Ribben består af reliefstangmasker.

Derudover skal der hækles rib, igen bestående af reliefstangmasker, langs fronten samt i halsudskæringen. Knapper og knaphuller valgfrit. Ligeledes kan cardiganen hækles med, eller uden rib forneden.

Cardiganen kan hækles i 2 størrelser, en S/M eller en L/XL. Selv er jeg ved den største størrelse, men kunne sagtens bruge test-hæklere til begge størrelser.

Desværre kan jeg ikke tilbyde at sponsorere garnet, men opskriften for du selvfølgelig gratis.

Hæklefastheden er 15 stgm og 8 rækker til 10 x 10 cm

Garnforbrug ca 16 ngl. á 50 g, med en løbemeter på ca. 133 m. Cardiganen kan hækles i alle uldgarner og blandinger, gerne i et garn som foreskriver en mindre nål (eks. nål 4), end den du skal bruge for at opnå fastheden. Strukturen er tæt og vamset og bliver alt for kompakt, hvis man vælger garn efter nålstørrelsen.

Jeg krydser virkelig fingre for, at nogen af jer har mod på at hjælpe mig med at teste sidste skud på vintergarderobe-stammen.

Send mig gerne en mail ved interesse: eponasdagbog(a)gmail.com

Tidligere opskrifter på Eponas dagbog

Nu vi er ved vintergarderoben, giver det god mening at fremhæve, og evaluere, tidligere opskrifter.

Bloggen har i forvejen en del opskrifter til en hjemmegjort garderobe. De fleste kun i en enkelt størrelse, og derfor ganske gratis, – men man er altid velkommen til selv at udregne og lave om. Jeg bliver simpelthen så glad når mine opskrifter kan inspirere. Når de bliver brugt, både som de er, men også når de danner rammen om noget nyt. Jeg elsker når I sender mig billeder af mine opskrifter tilføjet nye ideer. På den måde får jeg selv en masse ny inspiration. Tak ♡

Den nemmeste sweater

Den nemmeste sweater

Denne sweater har jeg simpelthen brugt så meget! Varm, pæn og dejlig. Og igen til vinter vil den blive en fast bestanddel af min garderobe.

Den er super skøn, ikke fordi der er specielt mange dikkedarer ved den, men fordi pasformen er virkelig fin, derudover har jeg især lyst til at fremhæve garnet. Den er hæklet af Hjertegarn Vital, og hvor har jeg dog været tilfreds med det!

Jeg smider rask væk sweateren i maskinen og liggetørrer den efterfølgende. Det skønne garn holder faconen så fint, fnulrer ikke og er stadig fint og klart i farven.

5 stjerner herfra.

Opskriften finder du her

Hjertegarn Vital kan du købe her (reklame-link)

Den brune trøje

Endnu en opskrift jeg er rigtig glad for, dog er jeg ikke specilet glad for mit garnvalg. Trøjen er hæklet i Kauni 100% uld, som ellers er et lækkert garn, men nok ikke så velegnet til hæklede trøjer i en elastisk opskrift. Det trækker lidt langt og holder faconen mindre godt. Tænker opskriften ville gøre sig bedre i en uldgarnsblanding.

Opskriften finder du her

Charlottes fine udgave af Den brune trøje med snoninger kan du se på FB her

Epona trøjerne

Epona trøjen

Mine piger fik én hver og de har været flittigt brugt. Igen må jeg fremhæve garnet som ualmindelig fint til at holde faconen: Drops Flora, uld/alpaka, – et fint og forholdvis tyndt uldgarn. Trøjerne er fine og lette uden mindste sweaters præg.

Opskriften finder du her

Drops Flora kan du købe her (reklame-link)

Reste vamsen

Alle garnresterne må også bruges …Her har man virkelig lejlighed til at slippe farverne løs på en helt anderledes måde. Jeg elsker den sweater!

Opskriften finder du her

Merle sweateren

Merle sweateren

Seneste skud på stammen er Merle sweateren. Min første opskrift til salg. En sweater som kan hækles i 4 størrelser. Lækker vamset og alligevel luftig, med 3/4 ærmer og hæklet på den lange led.

Opskriften findes i Eponas butik

Tilbehør – Huer, vanter, sokker & tørklæder

Har du ikke mod på selv at hækle sweatre og trøjer, kan du snildt supplere garderoben med mindre hjemmegjorte ting. Herunder et udvalg af Eponas tilbehør …

Hæklet halstørklæde

Lækkert ribhæklet halstørklæde

Matchende ribhæklet hue med kvast

og naturligvis ribhæklede vanter

Fra top til tå … Opskrift på hæklede sokker

Endnu flere opskrifter på beklædning og tilbehør finder du her

Bedste mandag til jer