Hjemmebagte kræmmerhuse

Nu hvor sommerferien nærmer sig, kom jeg til at tænke på barndommens sommerferier. Sommerferier, hvor solen altid skinnede, dagene var uendelige og ferien syntes at vare (næsten) forevigt! – Længe i alt fald. Jeg mindedes Anders And blade i drømmesengen og soppebassiner fyldt med solvarmt vand, græsafklip og smådyr. Og hvis man var rigtig heldig, havevanderens kolde gys når den vendte og ramte en sommervarm krop.

Videre tænkte jeg på lange ferier hos mormor. Hjemmebagte kræmmerhuse med enten is eller flødeskum vendt med marmelade. Dem var jeg nødt til selv at prøve at lave. Jeg husker, hvordan jeg som barn sad på køkkenbordet og så hende smøre dejen ud på bagepladerne og når først kagen var bagt, skulle kræmmerhusene foldes straks! Jeg huskede forventningens glæde over snart at skulle smage.
Disse kræmmerhuse smager næsten ligeså godt som mormors. Jeg følte mig ihvertfald et øjeblik hensat til de lange sommerdage og mindet om hende.

 

Hjemmebagt kræmmerhus

Opskrift på hjemmebagte kræmmerhuse

6 kræmmerhuse
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g smeltet smør

Pisk æg og sukker lyst og luftigt og vend forsigtigt mel og smør i. Tegn cirkler på bagepapir, ca 15 cm i diameter og smør dejen tyndt ud indenfor cirklerne. Bages ved 220 grader uden varmluft i ca 5-7 min eller til kagerne begynder at blive gyldne. Tag pladen ud af ovnen og fold straks til kræmmerhuse der sættes i smalle glas og køler af.

TIP: Bag ikke for mange ad gangen, hvis kagerne bliver for kolde, knækker de når de foldes.

Jeg fyldte mine med “mormors fyld”, nemlig flødeskum vendt med jordbærmarmelade, men mulighederne er utallige. Is og flødeskum. Is og guf. Frisk frugt og chokoladesovs.

 

Kræmmerhuse

 

2 kommentarer til “Hjemmebagte kræmmerhuse”

Der er lukket for kommentarer.