Halloween – “Blodige boller”

Kategorier Brød og boller
Grovboller med revet rødbede

Grovboller med revet rødbede – De er da vildt flotte. Og med lidt god vilje, også lidt blodige!

Jeg har ofte bagt bollerne, med revet gulerod. I anledning af halloween røg der denne gang en revet rødbede i dejen. Synes da de fik den flotteste pink-blodige farve, utroligt så meget én rødbede kan farve.

Børn synes bollerne er fantastiske og kan sagtens se det blodige i dem. For voksne er det en saftig grovbolle med græskarkerner og en flot farve. Gode med pølse eller ost!

I ønskes alle den (u)hyggeligste halloween i morgen

Opskrift på grovboller med revet rødebede

8-10 boller

  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 pænt stor rå rødbede
  • 1 stor tsk honning
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 dl groft mel (fuldkornsspelt, havregryn, ølandshvede el. lign.)
  • 4,5 – 5 dl hvedemel

Skræl rødbeden og riv den groft. Rør gæren ud i lunkent vand i en skål. Tilsæt kærnemælk og revet rødbede, rør salt, honning, groft mel og græskarkerner i blandingen.

Til sidst æltes dejen godt i gennem med hvedemelet. Dejen skal helst være lidt klistret. Dejen dækkes af et fugtigt viskestykke og sættes til hævning et lunt sted i ca en time.

Dejen slås ned og æltes godt igennem med lidt ekstra mel. Formes til boller og sættes på bageplade med bagepapir. Efterhæver mindst en halv time, meget gerne længere. Pensles med vand og bager ca 15 min. ved 180 grader varmluft.

4 tanker om “Halloween – “Blodige boller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *