Grovboller med revet rødbede – De er da vildt flotte. Og med lidt god vilje, også lidt blodige!
Jeg har ofte bagt bollerne, med revet gulerod. I anledning af halloween røg der denne gang en revet rødbede i dejen. Synes da de fik den flotteste pink-blodige farve, utroligt så meget én rødbede kan farve.
Børn synes bollerne er fantastiske og kan sagtens se det blodige i dem. For voksne er det en saftig grovbolle med græskarkerner og en flot farve. Gode med pølse eller ost!
I ønskes alle den (u)hyggeligste halloween i morgen
Opskrift på grovboller med revet rødebede
8-10 boller
- 1,5 dl vand
- 1,5 dl kærnemælk
- 25 g gær
- 1 pænt stor rå rødbede
- 1 stor tsk honning
- 2 tsk groft salt
- 2 spsk græskarkerner
- 2 dl groft mel (fuldkornsspelt, havregryn, ølandshvede el. lign.)
- 4,5 – 5 dl hvedemel
Skræl rødbeden og riv den groft. Rør gæren ud i lunkent vand i en skål. Tilsæt kærnemælk og revet rødbede, rør salt, honning, groft mel og græskarkerner i blandingen.
Til sidst æltes dejen godt i gennem med hvedemelet. Dejen skal helst være lidt klistret. Dejen dækkes af et fugtigt viskestykke og sættes til hævning et lunt sted i ca en time.
Dejen slås ned og æltes godt igennem med lidt ekstra mel. Formes til boller og sættes på bageplade med bagepapir. Efterhæver mindst en halv time, meget gerne længere. Pensles med vand og bager ca 15 min. ved 180 grader varmluft.
God ide, jeg må se hvad kreativiteten og tiden rækker til imorgen
Tak 🙂 Ja, det er lidt sjovere når det falder i en weekend. Jeg snød også, og bagte i går 🙂
Uhmmmm, en af mine favoritboller og hver gang jeg bager dem, synes jeg dejen ligner en kæmpe klump bublegum.
Hyg dig
Ha ha, det var da en herlig sammenligning – Det er da præcis dét den ligner, bublegum 🙂
Og en dejlig dag til dig 🙂