Hæklet vaskepose

Mine rondeller blev en del blødere efter en tur i vaskemaskinen. – Mette tippede forøvrigt om strikkede, kvadratiske rondeller, som de allerblødeste. Dem må jeg helt klart afprøve. Tak for tip.

Men at vaske dem, strikkede som hæklede, kræver vist en vaskepose, ellers er de små rondeller nærmest umulige at styre i maskinen.

Men det er der da heldigvis råd for! Dagens indlæg er en super nem opskrift på en hæklet vaskepose. Posen er så pæn, at den snildt kan hænge i badeværelset når den ikke er i vaskemaskinen, – lige til at putte de brugte rondeller i.

Se også: Hæklet pose til frugt og/eller opbevaring

Hæklet vaskepose

Hæklet vaskepose

Reklame-link

20 x 20 cm

Ønskes en større vaskepose, hækles flere omg. som omg. 4

Hæklet vaskepose

52 lidt løse lm

 1. I 4. m fra nålen hækles 1 stgm, derefter hækles 1 stgm i hver af de flg. 47 lm, i sidste lm hækles 3 stgm. Drej arbejdet og hækl 47 stgm tilbage på den anden side af lm rækken. I allersidste lm, hvor også 1. stgm samt de 3 lm sidder, hækles 1 stgm, saml omg. i 3. lm (100 m i alt), vend og hækl næste omg. fra vrangsiden
 2. 3 lm, som tæller for 1 m, derefter 1 stgm i hver stgm, saml omg. med km i 3. lm (100 m i alt), vend og hækl næste omg. fra retsiden
 3. 3 lm, som tæller for 1 m, 1 stgm, 7 lm, spring over 7 m,* 3 stgm, 7 lm, spring over 7 m*, gentag * – * omg. rundt, der hækles 1 stgm i allersidste m, saml omg. med km i 3. lm, vend
 4. 3 lm, som tæller for 1 m, derefter hækles stgm i stgm og lm over lm (3 stgm, 7 lm) hele omg. rundt. Saml med km i 3. lm, vend
 5. Gentag 4 fra skiftevis ret og vrangside indtil posen måler 15 cm
 6. Herefter hækles stangmasker i/om hver maske (100 m incl. de 3 vende lm). Omgangene vendes forsat med lm og hækles skiftevis fra ret og vrangsiden.
 7. Hækl i alt 4 omg. stgm.
 8. Herefter hækles en omg. til løbegangen, hvor bindebåndene skal trækkes igennem: 3 lm, *9 stgm, 1 lm, spring over 1 m*, * – * gentages endnu 3 gange, 19 stgm, 1 lm, spring over 1 m, gentag igen * – * 3 gange mere, 1 stgm i hver af de sidste 9 m, saml omg. med km i 3. lm
 9. 1 lm, 1 fm i/om hver m, saml med km i første lm, bryd garnet og træk tråden igennem. Hæft ender.

Bindebåndene

71 lidt løse lm

 1. Start i 2. m fra nålen, fm hele rækken. Efter sidste m brydes garnet og tråden trækkes igennem.

Hækl et bindebånd magen til.

Hæft ender.

Båndene trækkes igennem løbegangen, ét bånd på hver side af posen, fra side til side. Til sidst bindes de 2 bånd sammen med en knude på hver side af posen.

Hæklet vaskepose
Hæklet vaskepose
Hæklet vaskepose

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

2 kommentarer til “Hæklet vaskepose”

 1. Hej, jeg er ved at hækle vaskeposen, men jeg forstår ikke helt hvordan den skal samles i bunden. Den samles ved sidste stgm og sidste 3 lm.. Men så er der jo et lille gab i enden?

  • Hej Henriette

   Er det første omg. du er ved, eller hvordan?
   I såfald skal der være de 3 lm + 1 stgm på hver side af de 3 lm, som alle sidder i den samme lm, nemlig den første og sidste lm.
   Ellers tror jeg ikke helt jeg forstår, hvad du mener.
   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.