Hæklet struktur hagesmæk

Gratis opskrift til de mindste. Hæklet hagesmæk med en mægtig fin struktur og picot-kant.

Jeg er vild med den enkle og alligevel fyldige struktur, som jeg tidligere har anvendt i andre af mine opskrifter. Blandt andet disse lækre og tykke grydelapper og de herlige ærteposer til børn.

Strukturen er ligeledes virkelig velegnet til hagesmække, da den er lækker fyldig og beskytter godt mod spild.

Se også: Mine andre opskrifter på smække og kraver finder du her

Hæklet struktur hagesmæk

Hæklet struktur hagesmæk

Reklame-link

Info

Hagesmækken hækles på den lange led.

Strukturen består af skiftevis en halvstangmaske og en kædemaske. Vær opmærksom på ikke at hækle kædemaskerne for stramt, da arbejdet i så fald vil trække sig sammen.

Opskrift: Hæklet struktur hagesmæk

52 ikke for stramme lm

  1. i 2. m fra nålen hækles 1 hstgm, *hækl 1 km i næste m, hækl 1 hstgm i næste m*, gentag * – * rækken ud (51 m), vend med 1 lm
  2. Hækl 1 hstgm i første hstgm, *hækl 1 km i km, hækl 1 hstgm i hstgm*, gentag * – * rækken ud (51 m), vend med 1 lm

Gentag række 2 endnu 6 gange, så der i alt er 8 rækker

9. Række 9 hækles som række 2, dog vendes rækken med 1 lm efter 43 hæklede m. Sidste hstgm skal derfor sidde i m nr. 43. Der er således 8 m tilbage på rækken som ikke hækles (dette er halsudskæringen)

10. Hækl 1 hstgm i første hstgm, *hækl 1 km i km, hækl 1 hstgm i hstgm*, gentag * – * rækken ud (43 m), vend med 1 lm

11. – 36. Hækles som række 10

37. hækles som række 10, forsæt herefter rækken med at hækle 9 nye lm (se billede herunder) (52 m), vend arbejdet

38. I 2. lm fra nålen hækles 1 hstgm, *1 km i næste lm, 1 hstgm i næste lm*, gentag * – * i de 8 lm, forsæt rækken med at hækle 1 hstgm i første hstgm, *hækl 1 km i km, hækl 1 hstgm i hstgm*, gentag * – * rækken ud (51 m), vend med 1 lm

39. Hækl 1 hstgm i første hstgm, *hækl 1 km i km, hækl 1 hstgm i hstgm*, gentag * – * rækken ud (51 m), vend med 1 lm

Gentag række 39 endnu 6 gange.

Herefter vendes arbejdet og der hækles fm langs hagesmækkens 3 ydresider. Hækl 3 fm i hvert af de 2 nederste hjørner. Vend arbejdet

Ydersiden afsluttes med en picot-kant: *3 lm, bøj nålen tilbage og hækl 1 km i 3. lm fra nålen, spring over 1 m, fastgør med 1 km i næste m*, gentag * – * kanten rundt. Bryd garnet og træk igennem.

Bindebånd, samt kanten rundt langs halsen

  1. Start med at hækle 50 ikke for stamme lm, sæt derefter nålen til i den første m i halsen, hækl fm rundt langs halsen. Hækl 3 fm sammen i hvert hjørne, så halsen bliver mere rund, efter sidste m langs halsen forsættes med at hækle 51 ikke for stramme lm, vend arbejdet
  2. I 2. m fra nålen hækles 1 km, forsæt med at hækle 1 km i hver lm ned mod halsen, hækl 1 km i hver fm rundt langs halskanten og afslut med at hækle 1 km i hver lm på det modsatte bindebånd. Bryd garnet, træk igennem og hæft ender.
Hæklet struktur hagesmæk

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.