Hæklet stenhalskæde

Når jeg går på stranden, jeg bare bukke mig efter smukke sten.

Jeg samler og samler!

Ene og alene fordi de er pæne og lækre at røre ved. Jeg har bunkevis af strandsten! Lagt i flotte beholdere, pynter de så smukt i haven. Som rustik og naturlig bordpynt er jeg også fan!

Seneste skud på sten-stammen er en hæklet stenhalskæde! Smukke strandsten i hæklet svøb. Synes da de er for skønne.

Jeg har trukket en lille karabinhage på en knyttesnor med glide-lukning, så halskæden kan strammes og løsnes efter behag. Med en karabinhage er det let at skifte stenvedhæng og man behøver kun at lave én kæde. Alternativt kan man sagtens benytte o – ringe istedet for karabinhagen.

Se også: Hækl selv det fineste armbånd

Hæklet stenhalskæde
Hæklet stenhalskæde

Hæklet stenhalskæde

Reklame-link

Sådan hækles svøbet til stenhalskæden

10 lm samles til en ring med en km

 1. 4 lm, *1 stgm om ringen, 1lm*, gentag * – * endnu 14 gange, saml med km i 3. lm (Denne omg. er til forsiden af stenen)
 2. 2 lm, *1 stgm om lm*, gentag * – * omgangen rundt, saml med km i 2. lm, bryd garnet (Lad en god ende være) og træk tråden igennem. (Denne omg. er til bagsiden af stenen)
 3. Hæft trådenden fra opslagsrækken
 4. Put din sten i det lille hæklede betræk
 5. Træk trådenden fra den sidste omg. på en stoppenål og sy op og ned i hver maske, som en løbegang. Sy i yderste maskeled på bagsiden af stenen (se billede 1)
 6. Træk godt til i tråden, så det hæklede ligger stramt om stenen, hæft trådenden godt på bagsiden (se billede 2)
 7. Fordel maskerne pænt på forsiden af stenen (se billede 3)
 8. Klem en o – ring eller karabinhage om en af maskerne øverst på stenvedhænget og træk en knyttesnor eller lædersnøre igennem
 9. Done! Rå og rustik stenhalskæde ♡
Hæklet stenhalskæde

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

2 kommentarer til “Hæklet stenhalskæde”

 1. Jeg kan heller ikke lade være med at kigge efter smukke sten eller andet naturmateriale som har en sjov/speciel form der evt. kan bruges senere til dekorationer eller andre ideer.
  De er rigtig fine dine stenhalskæder. Super smart at man kan skifte vedhænget.
  God dag😊

Der er lukket for kommentarer.