Hæklet påskeægsophæng

Hvor har jeg hygget mig med denne opskrift på små påskeægsophæng. De er så søde og dekorative. – Og når man som jeg, hækler rigtig meget tøj, er de rigtignok også et overkommeligt og hurtigt bekendtskab.

Lidt noget småtteri og ganske mange teknikker, javist. Men for den mere øvede hækler er de bestemt både et sjovt og udfordrende projekt.

Æggene er dobbelthæklede rundt fra retsiden, men flade, – hvilket gør dem lige pæne på begge sider. De hækles nedefra og op og dampes til sidst forsigtig med strygejernet så de bliver flade. Umiddelbart tænker jeg godt man kan fylde dem med vat, hvis man ønsker runde æg. Dog har jeg ikke selv forsøgt, så det er udelukkende en formodning, jeg har.

Flere fakta om opskriften herunder …

Se også: Alle mine opskrifter til højtider finder du her

Fakta om opskriften – Hæklede påskeægsophæng

Ægget måler ca. 7,5 x 5,5 cm

Nål: 2,5-3 mm

Vejledende garnforbrug: Tyndt uldgarn, gerne tyndt strømpegarn med nylon eller polyamid.

Alternativt garn: Andet tyndt uldgarn, der passer til nålen

Derudover skal du bruge:

  • Sytråd til ophæng
  • 4 maskemarkører

Konstruktion: Ægget er dobbelthæklet rundt nedefra og op, og dampes tilsidst forsigtig fladt med strygejernet. Ophæng laves af sytråd.

Sværhedsgrad: Øvet

For at hækle ægget skal du kunne: Magisk ring, fastmasker, indtag i fastmasker, stangmasker, udtag og indtag i stangmasker, reliefstangmasker, luftmasker, hækle 4 reliefstangmasker sammen til én reliefstangmaske, hækle omgange hvor start-luftmaskerne udgør første maske

Køb opskriften via PayPal

Opskriften kan købes til download via PayPal i Eponas butik

Køb opskriften med MobilePay

Har du ikke en PayPal konto, kan du betale opskriften via MobilePay. Send mig blot en mail med navnet på den opskrift du ønsker at købe, og jeg mailer opskrift som PDF fil, samt nummer på MobilePay, retur til dig.

Jeg tjekker mails mindst én gang i døgnet, og sender til dig så snart jeg har set din besked.

Opskriften koster 25 kr

eponasdagbog@gmail.com

Skriv en kommentar