Hæklet net

Mønsteret i den hæklede vaskepose jeg lavede for uger tilbage, har været inspiration til dette alsidige og rummelige net. Synes det ser rigtig fint ud med striberne af luftmasker, uden nettet samtidig bliver for åbent.

Jeg vil så gerne minimere forbruget af de miljøbelastende plasticposer, og i den forbindelse er et bæredygtigt net oplagt. Til de daglige indkøb, til skov- eller strandturen. Læg dertil, at et hæklet net er 100 gange mere charmerende OG langtidsholdbart, i modsætning til de grimme plasticposer. What’s not to like?

Hæklet net

40 x 38 cm

 • Nål 3
 • 4 ngl. bomuldsgarn 8/4 i farve 1 & 1 ngl. i farve 2

Info

Nettet hækles fra skiftevis ret- og vrangsiden, dette sikrer at nettet ikke drejer og vrider i hæklingen. Omgangene samles med en km og vendes med luftmaske(r).

Vær opmærksom på, hele tiden at have 200 masker på omgangen, inkl. vendeluftmasken/erne. Især fastmaskeomgangene kan være lidt vanskelige at holde styr på.

Opskrift herunder …

Hæklet net

Hæklet net

100 lm med farve 1

 1. omg: Start i 2. m fra nålen, 1 fm i hver af de første 98 lm, i den allersidste lm hækles 3 fm, drej arbejdet og hækl 98 fm tilbage, på den modsatte side af lm rækken. Sidste fm skal sidde i samme m som allerførste fm, saml med km i 1. lm, som også tæller for 1 m (200 m i alt) VEND
 2. omg: 1 lm som tæller for 1. m, 1 fm i hver fm, saml med 1 km (200 m i alt). VEND
 3. omg: som 2
 4. omg: Som 2
 5. omg: Som 2
 6. omg: Som 2
 7. omg: Som 2
 8. omg: Som 2
 9. omg: Som 2
 10. omg: Som 2
 11. omg: Som 2
 12. omg: 3 lm, 1 stgm i hver af de næste 7 m, 5 lm, spring over 5 m, *1 stgm i hver af de flg. 15 m, 5 lm, spring over 5 m*, gentag * – * til der er 7 m tilbage på omg., 1 stgm i hver af disse masker, saml med km i 3. lm, VEND
 13. omg: 3 lm, derefter 1 stgm i hver stgm, 5 lm over de 5 lm (7 stgm, 5 lm, *15 stgm, 5 lm*, gentag * – *, 7 stgm) saml med km i 3. lm, VEND
 14. Gentag omg. 13 indtil nettet måler 30 cm, vend med 1 lm og hækl omgange med fm indtil nettet måler 36 cm. (1. omg. hækles med 1 fm i hver stgm og 5 fm om hver lm bue) Hver omg. samles forsat med en km og vendes med 1 lm.
 15. Når nettet måler 36 cm skiftes til farve 2, forsæt med at hækle fm omg. indtil nettet måler 40 cm. Når nettet måler 40 cm samles sidste omg. med 1 km, garnet brydes og trækkes igennem. Hæft ender

Nettets hanke

11 lm med farve 1

 1. række: Start i 2. m fra nålen, fm hele rækken, 1 lm, vend
 2. række: 1 fm i hver m hele rækken (10 m), 1 lm, vend
 3. Gentag række 2 indtil arb. måler 7 cm, herefter foldes arb. sammen på den lange led, vrang mod vrang, og istedet for at vende rækken, sættes nålen i den 1. m på den række du netop har afsluttet, hækl 1 fm. Forsæt med at hækle rundt med fm i spiral indtil hanken måler 40 cm i alt. Herefter hækles 1 lm, vend og hækl igen rækker på 10 fm, som vendes med 1 lm. Forsæt indtil stykket med fm rækker måler 7 cm. Bryd garnet og træk igennem

Hækl en hank magen til.

Montering

Hankene hækles eller syes fast på nettets forside. Jeg har hæklet mine fast med kædemasker.

Se også: Hvordan du kan hækle en flot taske af firkanter

Hæklet net

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

4 kommentarer til “Hæklet net”

 1. Hejsa 😊

  Jeg er interesseret i at høre, hvordan jeg laver nettet knap så bredt? Hvor mange luftmasker kan jeg starte ud med, for at det kommer til at passe med hul-mønsteret?
  På forhånd tak 😊

  Vh. Julie.

  • Hej Julie

   Jeg har ikke lavet/udregnet en opskrift på et smallere net. Umiddelbart tænker jeg 20 lm mindre, men det er helt uden garanti.

   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.