Hæklet kurv af genbrugsstof

God søndag eftermiddag – hvilket skønt sommervejr vi har fået tilbage!

Jeg har udnyttet det herlige vejr til at få vasket genbrugsdynebetræk, og efterfølgende rive dem til stofgarn. Det er altså rarest når man kan stå ude med det. Det støver ret kraftigt!

Når man hækler af stofgarn, synes jeg også det er en ubetinget fordel at dynebetrækket, lagnet eller hvad man nu bruger er lidt blødt, slidt og forvasket. Det gør “garnet” noget smidigere og lettere at hækle i.

Endnu en fordel: De forvaskede betræk er ofte de billigste i genbrugsforretningerne! Jeg fandt dette fine, slidte betræk til en femmer, hvor heldigt var det ikke lige!? Når først kurven er hæklet, ses det overhovedet ikke, at betrækket har set bedre dage.

Opskrift på hæklet kurv

Ca 1/4 dynebetræk, lagen eller lign. Hæklenål str 10-12

Riv dynebetrækket i ca 1,5 cm brede strimler. Riv ikke helt igennem stoffet når du når til enden af betrækket, men klip et hak 1,5 cm fra den første strimmel og riv tilbage, så stoffet nærmest rives i zig-zag eller hårnålesving. Rul stofgarnet op i et nøgle.

lm = luftmaske

km = kædemaske

fm = fastmaske

Hæklet kurv af genbrugsstof

Hækl 4 lm, saml med km

1. Omg: 1 lm, derefter 8 fm om ringen, saml med km

2. Omg: 1 lm, derefter 2 fm i hver fm, saml med km

3. Omg: 1 lm, derefter 1 fm i hveranden fm og 2 fm i hveranden fm, saml m km

4. Omg: 1 lm, derefter 1 fm i hver fm, saml med km

Forsættes som omgang 4 til ønsket højde.

I sidste omgang hækles 2-3 lm mellem 2 fm, som hank. Saml omgangen med en km og sy stofenden fast på indersiden af kurven.

2 kommentarer til “Hæklet kurv af genbrugsstof”

Der er lukket for kommentarer.