Hæklet køkkenhåndklæde

Begge mine piger er ret habile hæklere og tryller de fineste firkanter, sekskanter, dyr, tæpper og andre smukke ting.
Det er jeg ikke!

Hidtil har jeg fedtet rundt med fast- og luftmasker, som det eneste mine hækleevner formåede. Det har selvfølgelig fungeret ret godt til de Hæklede gulvmåtter af genbrugsstof, men det er alligevel lidt begrænset i længden, hvad man kan fremstille med de 2 masketyper alene.

For et par uger siden kunne jeg ligesom fornemme, at den yngste af mine piger havde en eller anden form for mission. Hun havde sat sig for, at lære mig stang- og kædemasker samt følge en opskrift, noget jeg heller ikke har kunnet før. Jeg ved ikke om hun ligefrem mente det var pinligt, med mine manglende hækleevner – Nok nærmere bare “for meget-agtigt”.

Men, jeg må give hende ret! Hvor er der da mange flere muligheder, når man behersker bare lidt andet end fast- og luftmasker. Ligeledes, at evne at læse en opskrift! Slut med kun at hækle gulvmåtter og påskeæg!

 

Faktisk er jeg temmelig fornøjet, og også lidt stolt, over mit første hæklede køkkenhåndklæde. Til en start havde jeg ikke mod på at binde an med store tæppeprojekter, eller lignende, men mindre kan bestemt gøre det.

Dette lille hæklede håndklæde måler 32 x 42 cm, et helt perfekt begynderprojekt! Opskriften på firkanterne har jeg fundet her. Originalopskriften er med noget tykkere garn og nål, end det tynde bomuldsgarn og nål 2,5, som jeg har brugt. Derfor har jeg hæklet et par omgange ekstra på hver firkant. Men princippet er det samme som i opskriften. Mine firkanter måler 10 x 10 cm.

Originalopskriften foreskriver at firkanterne sys sammen, hvilket jeg ikke ville. Nu jeg i forvejen var i fuld gang med at udvide min hæklehorisont, skulle mine firkanter bestemt også hækles sammen 🙂

Jeg fandt den fineste, detaljerede how-to beskrivelse, af sammenhækling af firkanter, med billeder og det hele, her hos Sommerfuglens blog.

 

Ha nu den skønneste forårs torsdag

 

 

4 kommentarer til “Hæklet køkkenhåndklæde”

  1. Tusind tak – Det er jeg så rigtig meget glad for at høre. Selvfølgelig er det vigtigst selv at være tilfreds, og det er jeg 🙂 Men samtidig er det skønt når nogen anerkender ens arbejde 🙂

  2. Hvor er du dygtig (!) og hvor er det blevet flot! Jeg har lavet en stak af de samme firkanter og planen er at det skal blive et babytæppe men jeg har ikke lært at hækle sammen endnu. Men det ser da ud til, at det er noget man kan lære. P.s. I aften har vi fået quesadillas med skinke 😉

  3. Mange tak Malin. Jer er simpelthen så glad for, at jeg lærte de stangmasker – det giver altså nogle flere muligheder – Og ja, det var ikke svært at lære at hækle dem sammen heller. Man skal bare vide hvordan, jo 🙂 Beskrivelsen i linket er rigtig god 🙂

Der er lukket for kommentarer.