Hæklet karklud med sommerfugle

Jubii, weekend lige om hjørnet! Jeg er inviteret til pizza-hygge hos en kær veninde i morgen, og jeg glæder mig!

Omtalte veninde har tidligere forsøgt sig med hjemmegjorte karklude i strik. Sagt med stor kærlighed og uden at fornærme nogen, er det nok ikke lige hendes gebet. Til gengæld laver hun de allerbedste pizzaer på grill!

Som tak for de overskønne pizzaer jeg ved hun vil servere, besluttede jeg at hækle hende et par klude. I den forbindelse har jeg lavet en klud-variant af køkkenhåndklædet med de søde sommerfugle. Dog hæklet på en lidt større nål, for at få en lidt løsere klud, som dermed er lettere at vride.

Herfra er kludene absolut godkendt, synes de blev ret pæne, – håber hun er enig og krydser fingre for, hun ikke smutter her forbi, før efter i morgen.

Se også: Tips og tricks når du hækler klude

Hæklet karklud med sommerfugle

Hæklet karklud med sommerfugle

Bomuldsgarn 8/4

Nål nr. 3,5

Alle rækker vendes med 2 lm, også de rækker med stangmasker

Vær opmærksom på hele tiden at have 46 masker på rækken, da den sidste maske i rækken, samt enkelt masker i forbindelse med sommerfuglene kan være svære at finde.


Opskrift på hæklet karklud med sommerfugle

48 ikke for stramme lm

Start i 3. m fra nålen. Hstgm hele rækken (46 m)

Hækl i alt 5 rækker hstgm, herefter hækles sommerfuglene således:

 1. rk: 9  stgm, 5 lm, spring over 5 m fra rk 5, 18 stgm, 5 lm, spring over 5 m, 1 stgm i hver af de sidste 9 m
 2. rk: 8 stgm, 7 lm, spring over 7 m, 16 stgm, 7 lm, spring over 7 m, 8 stgm i de sidste 8 m
 3. rk: 1 hstgm i hver af de første 8 m, 3 lm, 1 dbstgm ned i den 3. oversprungne maske fra rk. 5, 3 lm, 16 hstgm, 3 lm, 1 dbstgm, 3 lm, 8 hstgm i de sidste 8 m. (Dbstgm hækles over og rundt om lm fra de 2 forrige omgange).
 4. rk: 1 hstgm i hver af de første 8 m (den sidste maske kan være lidt svær at finde og ligeledes at stikke nålen i. Er den helt umulig, kan du i stedet hækle den 8. hstgm om lm buen), 3 hstgm om lm buen, 1 hstgm i dbstgm, 3 hstgm om lm buen, 16 hstgm (den 16. m kan være svær at finde og få nålen i, ellers som ovenfor), 3 hstgm om buen, 1 hstgm i dbstgm, 3 hstgm om buen, 8 hstgm

Billedevejledning til at hækle sommerfugle finder du i indlægget her

Herefter hækles 4 rækker hstgm, hvorefter rk. 1 – 4 gentages.

Dette hækles i alt 3 gange. Efter 3. og sidste gang sommerfugle, hækles 4 rækker hstgm.

Jeg har hæklet en omgang fastmasker om hele kluden for at lave en jævn kant. Er du interesseret i andre typer kanter, kan du tage et kig HER

Opskrift på hæklet håndklæde med sommerfugle finder du her

Hæklet karklud med sommerfugle

Bedste weekend til jer

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer i til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

10 kommentarer til “Hæklet karklud med sommerfugle”

 1. Hej 🙂 Jeg gør sikkert noget forkert, men jeg kan ikke komme ind og se nogle af opskrifterne her på din side. Jeg kan kun komme ind og se overskriften og så kommentarerne. Har du hørt det før eller er det bare mig?

  • Nej, du gør ikke noget forkert, det var en opdatering det gik galt med, jeg arbejder på at løse problemet 🙂
   Giver du mig ikke et praj, hvis det virker igen?

 2. Super ! Det virker igen nu er jeg bare helt forvirret over hvad du mener med over og rundt om luftmaskerne der når jeg skal lave dbstgm

  • Perfekt at det virker 🙂
   Du hækler bare ned i masken, som er i rækken under den første række luftmasker og derved kommer din dblstgm til at være rundt om/over lm buen 🙂

Der er lukket for kommentarer.