Hæklet karklud – Gratis opskrift

Utroligt nok, men jeg mangler faktisk karklude!

Jeg har ellers mange. Rigtig mange. Jeg bruger nemlig kludene til at udvikle nye ideer, mønstre og strukturer.

Men efter jeg delte min beholdning, og tog halvdelen med i kolonihaven, mangler jeg stadig begge steder. Jeg kan bare ikke forliges med de lyserøde og – blå multiklude, som jeg ellers havde i kolonihaven, – og så må man jo dele dem man har.

Det gør dog ikke spor. I stedet synes jeg, det er en herlig anledning til at få omsat nogle af de ideer jeg har i min skitseblok til praksis.

Gratis opskrift finder du herunder …

Se også: Alle mine gratis opskrifter på karklude finder du her

Hæklet karklud gratis opskrift

Hæklet karklud – Gratis opskrift

  • Nål 3
  • 50 g bomuldsgarn 8/4
  • Evt. en garnrest i kontrastfarve til kant

67 lm

  1. Start i 4. m fra nålen, 1 stgm i hver af de første 3 m, *spring over 1 m, i næste m hækles 1 stgm, 1 lm og 1 stgm, spring over 1 m, 1 stgm i hver af de næste 3 m*, gentag * – * rk. hen, afslut med 1 stgm i allersidste m, vend med 1 lm
  2. 1 fm i hver af de første 5 stgm, *3 lm, spring over lm fra rk. før, 1 fm i hver af de næste 5 stgm*, gentag * – * rk. hen, sidste fm skal sidde i 3. lm fra rk. før, vend
  3. 2 lm, spring over de første 2 m, i 3. m hækles 1 stgm, 1 lm og 1 stgm, *spring over 2 m, om lm-buen hækles 3 stgm, spring over 2 m, i næste m hækles 1 stgm, 1 lm og 1 stgm*, gentag * – * rk. hen, afslut med at hækle 1 stgm i allersidste m, vend med 1 lm
  4. 1 fm i hver af de første 2 stgm, 3 lm, spring over lm fra rk. før, *1 fm i hver af de næste 5 stgm, 3 lm, spring over lm fra rk. før*, gentag * – * rk. hen, afslut med 1 fm i hver af de sidste 2 m, sidste fm skal sidde i 2. lm fra rk. før, vend
  5. 2 lm, om første lm-bue hækles 3 stgm, *spring over 2 m, i næste m hækles 1 stgm, 1 lm og 1 stgm, spring over 2 m, om lm-buen hækles 3 stgm*, gentag * – * rk. hen, afslut med 1 stgm i allersidste m, vend med 1 lm

Gentag rk. 2, 3, 4 og 5 til ønsket længde

Hækl derefter en omg. fm om hele kluden, skift farve og hækl endnu en omgang.

Hæft ender

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier