Hæklet hue – Ribhæklet hue med kvast

Hæklet hue – Ribhæklet hue med kvast

Hæklet hue til store børn og voksne.

Jeg har simpelthen været så grebet af baby-hækling på det seneste, men for at der ikke udelukkende skal gå små størrelser i den, har jeg været i gang med uldgarn og nål til de store piger.

Lækre varme ribhæklede huer med dobbelt ombuk og kvast. Præcis som de unge damer har beskrevet, at en hue skal se ud efter deres hoved.

Mangler du selv en hue som ekstra julegave, kan det sagtens nåes endnu.

Huen er nemlig hurtigt hæklet. Halvstangmasker, hæklet til et rektangulært stykke, som efterfølgende hækles sammen langs langsiden og trækkes sammen i toppen. Hertil tilsættes tykt uldgarn og nål 5,5, hvilket gør huen til et forholdsvis overskueligt projekt.

Se også: Matchende rib-hæklet tørklæde eller vanter

Rib hæklet hue
Ribhæklet hue med kvast og dobbelt ombuk

Hæklet hue med 2 ombuk

Reklame-link

Str. one-size til store børn og damer. Huen kan tilpasses forskellige hovedmål

Huen hækles på den lange led, hækles sammen langs siden og syes sammen i toppen efterfølgende.

Hæklet hue

Start med 62 ikke for stramme lm (52 lm, hvis du kun ønsker 1 ombuk)

 1. Start i 3. m fra nålen, hstgm hele rækken, 2 lm, vend
 2. hstgm hæklet i det bagerste maskeled hele rækken, pånær allersidste m, som hækles gennem begge led, 2 lm vend
 3. Gentag række 2 indtil arbejdet har det ønskede hoved-mål (målt på tværs af rækkerne). Hækl den gerne et par cm kortere end hovedets omkreds. Rib-hæklingen giver sig
 4. Når arbejdet har det ønskede mål, foldes stykket dobbelt og hækles sammen med km langs den lange side. Hækl sammen fra vrangsiden
 5. Sy toppen sammen efter denne vejledning
 6. Hæft ender og sy kvasten fast
Hæklet hue


Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

8 kommentarer til “Hæklet hue – Ribhæklet hue med kvast”

 1. De er virkelig fine! Bruger du aldrig at hækle opslagskanten? Jeg synes det er nemmere at ramme den rigtige fasthed fra starten på den måde – men jeg er jo heller ikke nær så rutineret en hækler som dig!

  • Nej aldrig, men udelukkende fordi jeg er virkelig ringe til det 😀 Jeg har øvet og øvet, for jeg kan godt se ideen i det, men indtil videre er projekt “hæklet opslagskant” skrinlagt 😀

  • Huen er hæklet i 100% uld, desværre husker jeg ikke længere hvilket mærke, – Det var et par nøgler jeg havde liggende til overs 🙂

   Et lille tip: Huen kan med fordel hækles i et garn som foreskriver nål 4,5, selvom den hækles på nål 5,5, da undgår du at den bliver alt for kompakt og stiv.

   Vh. Anja

Jeg sætter stor pris på din kommentar