Hæklet halsedisse

Denne her ♡

Hvor er jeg dog glad for dette lille stykke beklædning!

Umiddelbart ser den måske ikke ud af så meget … Hvilket den, sådan størrelsesmæssigt, heller ikke er. Til gengæld har det været én af de opskrifter, som både har været en stor udfordring, men også en stor tilfredsstillelse at udvikle. Én ting er jo ideen, en anden er at få ideen omsat til en opskrift. Men jeg synes virkelig det er lykkedes! Helt perfekt faktisk. Den blev præcis som tænkt.

Halsedissen er hæklet i ét stykke, med en eminent og fleksibel pasform og smukke detaljer. En sand fryd, når det lykkes at få alle parametre til at gå op i en højere enhed …

Hvor meget han får den brugt, ved jeg dog ikke. Halsedissen er hæklet i uld, hvilket han bestemt ikke er fan af. Det gik an mens vi tog billeder, så jeg krydser fingre. Ellers må jeg nok hækle ham én i bomuld.

Fakta om opskriften kan du læse mere om under næste billede.

Hæklet halsedisse

Fakta om hæklet halsedisse

Reklame-link

Halsedissen kan hækles i str. One size til mindre børn, ca. 1 – 6 år

Halsedissen måler:

Ca. 22 cm i bredden, fra skulder til skulder

Ca. 15 cm i højden, med ombuk på kraven

Vejledende garnforbrug: 2 ngl. Infinity Hearts Baby Merino á 50 g. Løbemeter pr. 50 g = 170 m

OBS: Bomuldsgarn kan anvendes, men vær opmærksom på, at det gør halsedissen mere stiv og mindre elastisk!

Halsedissens hæklefasthed: 27 hstgm hæklet i bagerste maskeled, 22 rækker = 10 x 10 cm

Konstruktion: Halsedissen hækles i ét stykke, startende og sluttende ved den ene skuldersøm, der efterfølgende hækles eller syes sammen.

Halsedissen er formgivet i 3D og vil derfor folde under hæklingen.

Sværhedsgrad: Let øvet til øvet

For at hækle halsedissen skal du kunne: Luftmasker, kædemasker, halvstangmasker, halvstangmasker hæklet i bagerste maskeled, hækle 5 hstgm sammen til én hstgm (indtag), hækle 5 hstgm i én og samme maske (udtag)

Opskriften er meget udførlig og egentlig ikke specielt svær. Når jeg har sat den som Let øvet til øvet i sværhedsgrad, er det fordi, der i opskriften indgår 5 hstgm som hækles sammen til én maske. De kan være en udfordring, indtil man får taget på dem. Video af fremgangsmåden kan du se her

Halsedisse, hækleopskrift
På billedet herover, buler halsedissen en smule ud foran, men det skyldes udelukkende, at han har en Newton trøje med stolpe og knapper på inden under. Med en glat trøje, ligger halsedissen ligeså fint fortil, som bagpå.
Hæklet halsedisse

Køb opskriften med PayPal eller MobilePay

Opskriften kan købes til download via PayPal i Eponas butik.

Har du ikke en PayPal konto, kan du købe opskriften via MobilelPay. Send mig da blot en mail med navnet på den ønskede opskrift, og jeg sender opskriften som PDF fil, samt nummer på MobilePay retur til dig.

Opskriften koster 35 kr.

eponasdagbog@gmail.com

6 kommentarer til “Hæklet halsedisse”

 1. Hvor ser den god ud 🤩 Gætter jeg mon rigtigt, at du også kommer med en voksenmodel?
  Håbefulde hilsner 😍
  Bodil K

  • Tusind tak Bodil 🙂 Den er også virkelig god 🙂
   Egentlig havde jeg ikke tænkt en voksen model, men hvis der er stemning for en opskrift til voksne, vil jeg gerne lave den 🙂
   Vh. Anja

 2. Hej, er igang med denne fine opskrift, men forstår ikke række 24 efter jeg har lavet de først 30 hlstm. Skal jeg hækle de 5 hlstm først og så hækle dem sammen til en bagefter eller skal det forståes som en alm indtagning af hlstm blot med 5 masker? Mangler lidt visuel guide på lige den del.

 3. Jeg har længe ledt efter en ordentlig halsedisse opskrift til hækling, dog til mig selv. Derfor så jeg ligeledes meget gerne denne opskrift omsat til en voksenudgave 🙂

Der er lukket for kommentarer.