Hæklet blondekant

Kategorier Hækle
Hæklet blondekant

Selvom jeg rigtig ofte bare hækler en helt enkel fastmaskekant om mine håndklæder og klude, kan det nogen gange være fint med lidt afveksling.

På det seneste er jeg blevet virkelig glad for en hæklet blondekant som jeg viser i indlægget her. Den kan være rigtig pæn til gæste- eller køkkenhåndklæder, men bestemt også til tæpper. Den er super god til at give lidt ekstra størrelse, hvis håndklædet eller tæppet er lige til den lille side. – Og så er den pæn!

I princippet minder den lidt om en muslingekant, dog med lidt flere takker (blonder).

Vejledninger på andre hæklede kanter, finder du HER

Sådan hækles en blondekant

Hæklet blondekant

  1. Start i 3. maske fra hjørnet. Træk tråden igennem, løkke, samt en fastmaske. Spring over de 2 næste masker. *Hækl derefter en stangmaske + endnu en stangmaske i samme maske. Efter stgm. nr. 2 hækles 3 luftmasker.
  2. Derefter hækles en fastmaske fra siden, rundt om selve stangmaskestolpen på den stgm. du netop har lavet.
  3. Hækl 2 mere af disse stang-, luft-, fastmaske masker + en almindelig stangmaske til sidst. Alt sammen i samme maske. Spring 2 masker over, hækl en fastmaske*.
  4. Spring 2 masker over og gentag fra * – * Omgangen samles med en kædemaske i 1. fastmaske.

På siderne, hvor der ikke er tydelige masker på samme måde, holdes nogenlunde den samme afstand mellem de forskellige masketyper som resten.

Én “blondemaske” i hvert hjørne.

Garn tip:

Reklame-link:

Stort udvalg af garn til gode priser og lynhurtig levering finder du hos Rito.dk, som lige nu kører kampagne på massevis af garntyper.

 

Rigtig god forlænget weekend, ønskes I alle

 

Jeg sætter stor pris på din kommentar