Hæklede vanter i størrelse lille

Naturligvis måtte jeg også lave en opskrift på hæklede vanter i størrelse lille.

Som opskriften på de dame-vanter jeg viste i mandags, er denne ganske ukompliceret at hækle og meget let at justere i størrelsen. Ligeledes kan vanterne hækles med eller uden tommelfinger.

Hæklede vanter til børn
Hæklede vanter til børn og baby. Med og uden tommel

Hæklede vanter til børn

Vanterne hækles på den lange led.

Mine vanter måler 16 cm i længden i udfoldet tilstand. Selve hånden, efter ribben i håndleddet, måler 10 cm (ca 1 år).

Vanterne er meget lette at tilpasse større eller mindre hænder. I såfald hækles på flere eller færre start luftmasker. Øgningen/formindskningen af maskeantallet bør justeres i antallet af halvstangmasker i selve hånden. Evt. en kombination af halvstangmaskerne i ombuk og hånd. Fastmaskerne bør forblive de samme af hensyn til vantens pasform.

Ligeledes kan der justeres ifht. tommelens placering. Da hækles flere eller færre km inden tommel-åbningen.

Til babyer kan opskriften følges, men istedet skiftes til lidt tyndere garn, samt nål 3,5

Hæklede vanter til børn

Uden tommelfinger

 • Nål 4,5
 • Uldgarn

33 ikke for stramme lm

 1. Start i 3. maske fra nålen, 8 hstgm, 4 fm, 17 hstgm, 1 fm i hver af de sidste 2 lm, 1 lm, vend
 2. Fra og med denne række, hækles resten af vanten i bagerste maskeled på alle masker, pånær allersidste maske i hver række, den hækles gennem begge led. 2 fm, 17 hstgm, 4 fm, 8 hstgm, 2 lm, vend
 3. 8 hstgm, 4 fm, 17 hstgm, 2 fm, 1 lm, vend

Hækl i alt 15 rækker som række 2 og 3 (16 rækker i alt incl. den første række. Slut med en række som ender ved håndleddet)

Derefter foldes vanten sammen, ret mod ret, og hækles sammen ned langs siden fra vrangsiden med lidt løse kædemasker. Hækl i bagerste maskeled på den række du netop har afsluttet. 1 lm efter sidste km, drej vanten og hækl bunden sammen med fastmasker. Bryd garnet, træk tråden igennem og hæft ender.

Hækl en vante magen til.

Vante med tommelfinger

Hækles som ovenfor indtil sammenhæklingen langs siden, idet der stoppes efter 16 km målt øverst fra håndleddet. Bryd garnet og træk tråden igennem. Spring 4 masker over, dette er hullet til tommelfingeren. Stik nålen igennem 5. m, fastgør og hækl resten af siden sammen med km. Bunden hækles som ovenfor. Bryd garnet, træk tråden igennem og hæft ender.

Tommeltotten

Hækles i spiral, pånær sidste omg. som vendes og kun hækles delvist.

Magisk cirkel

 1. 5 fm om ringen
 2. fm med udtag i hver m (10 fm)
 3. Fortsæt med fm i spiral på 10 m indtil tommelen måler 4,5 cm, herefter hækles en luftmaske og vendes. Luftmasken tæller for 1. m så den springes over, derefter hækles 5 fm samt en kædemaske i sidste m. Der er således 3 masker som ikke hækles, dette er undersiden af tommeltotten. Træk tråden igennem og sy tommelen fast på vanten.

Hækl en vante magen til. Vanterne er ens på begge sider, hvorfor der ikke er en højre/venstre vante. De kan vendes og drejes og passer begge hænder.

Hæklede vanter til børn
Med og uden ombuk

Vanterne er hæklet på den lange led og formet ved hjælp af forskellige masketyper.

Selve hånden, samt ombukket er hæklet i halvstangmasker der er hæklet i bagerste maskeled. Ribben ved håndleddet, samt spidsen af vanten, er hæklet i fastmasker, ligeledes hæklet i bagerste maskeled.

At hækle i bagerste maskeled giver den fine rib-effekt, som samtidig er vældig elastisk.

Se også: Hæklede luffer med smukt strukturmønster

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer i såfald at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

8 kommentarer til “Hæklede vanter i størrelse lille”

 1. Hej 🙂 jeg ville gerne prøve at hækle disse fine vanter til min niece på knap 3 år, men forstår ikke helt hvordan og hvor meget jeg skal øge i forhold til opskriften. Kan du hjælpe mig med antallet af masker?

  • Hej Lena

   Jeg har ikke prøvet at hækle i str. 3 år, men umiddelbart ville jeg øge opslagsrækken med (et bud) 7 lm og derefter hækle 10 hstgm, 4 fm, 22 hstgm og 2 fm, således at ombukket får 2 ekstra masker og selve hånden får 5 ekstra masker 🙂
   Lad mig endelig høre om forslaget passer 🙂

   Vh. Anja

 2. Mange tak for opskriften!
  Skulle lave vanter til min yngste på 1,5 år. Fulgte opskrift og pind str., dog med akryl garn uden infomærket og endte med vanter til min 5 årige (ups). Nu vil jeg prøve igen med uld garn til pind 3.
  Mvh Kk

Der er lukket for kommentarer.