Hæklede stjerner

Er det for tidligt med juleting? Ej, vel?!

Jo lidt, måske …

… Men sagen er, at jeg har fået endnu en bestillingsopgave fra min datter. En bestilling på en masse dobbelte hæklede stjerner. – Og denne gang med deadline, jo!

Da jeg har erfaring for at køre træt i det, og kede mig, hvis jeg skal hækle den samme ting for længe ad gangen, er det nok klogt at starte i god tid, så kan jeg altid veksle lidt mellem projekterne.

Juleting i januar, er trods alt knap så charmerende som i oktober …

Derfor, årets første rigtige juleindlæg ♡

Se også: Nemme og enkle hæklede stjerner, perfekte som gavevedhæng

Dobbelte hæklede stjerner

Ca. 9 x 9 cm

 • Nål 2,5 – 3
 • Bomuldsgarn 8/4, eller tilsvarende. Jeg har hæklet i både bomuld og i glimmergarn. Ingen tvivl om, at ren bomuld giver det mest jævne resultat.
 • Jutesnor
 • Fiberfyld

OBS: Pga. måden stjernerne er hæklet, egner lyst garn sig bedst, da fyldet ellers vil kunne ses igennem. Ønskes stjerner i farver er de bedst i en enkelt-udgave.

Takkerne vil folde under hæklingen, det udligner sig når den sidste omgang fastmasker er hæklet, og forsvinder helt når stjernerne er hæklet sammen.

Stryg/damp evt. stjernerne.

Opskrift: Dobbelte hæklede stjerner

Start med en magisk ring

 1. 3 lm og 14 stgm om ringen, træk ringen sammen og saml omg. med km i 3 lm (15 m)
 2. 3 lm, i samme m som km sidder, hækles 1 stgm. I de efterflg 14 stgm hækles 2 stgm i hver, saml omg. med km (30 m)
 3. *6 lm, I 2. lm fra nålen hækles en fm, i 3. m fra nålen hækles en hstgm, i 4. m  fra nålen hækles 1 stgm, i 5. m fra nålen hækles en dblstgm, i 6. m fra nålen hækles en 3dblstgm, spring over 4 m fra 2. omg (masken, hvor km sidder, tæller for 1. m) 1 fm i 5. m*, gentag * – *, undtaget er parentesen, til der er 6 takker på stjernen. Istedet for en fm efter sidste tak, hækles en km ned i den sidste m fra 2. om.
 4. *5 fm op langs siden på 1. tak, iden øverste lm hækles 1 fm, 1 lm, 1 fm, 5 fm ned langs den anden side af takken, 1 km i fm mellem takkerne*, gentag * – * på alle takkerne, saml omg med km i 1. km, bryd garnet og træk igennem. Hæft ender.

Hækl en stjerne magen til. Når den sidste stjerne er hæklet, brydes garnet ikke. Læg istedet de 2 stjerner sammen vrang mod vrang og hækl de 2 dele sammen med km fra retsiden. Der hækles udelukkende i de bagerste maskeled (de 2 led, som vender ind mod hinanden når stjernen er lagt sammen).

Læg jutesnoren dobbelt og bind knude i bunden af snoren, som lægges mellem de 2 stjerner i en af spidserne, med knuden inden i stjernen. Forsæt med km så snoren hækles fast.

Inden stjernen hækles helt sammen fyldes lidt fiberfyld i. Fyld den ikke for hårdt, da stjernens lidt løse takker så vil give sig og blotte fyldet.

Hæklede stjerner

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer i såfald at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

10 kommentarer til “Hæklede stjerner”

 1. Hvor er de nuttede. Jeg har lige lavet noget lignende: en stjernepude til barnebarnet. Havde faktisk overvejet om jeg kunne lave en lille uro af stjerner til den – og det kan jeg jo med din opskrift!

 2. De er rigtig fine dine stjerner.
  – og ja at være på forkant med julesyslerierne er næsten nødvendigt, hvis de skal være klar inden jul.
  God aften😊

 3. Vi er der jo alligevel lige om lidt, og som du skriver begynder julestemningen så småt at spirer hos os, der elsker selv at lave pynten. Dine stjerner er super søde, og passer perfekt sammen med de hjerter du også har hæklet 🙂

  • Hej Maj-britt

   En magisk ring laves ikke med luftmasker, men er mere som en slags “knude”. fordelen ved en magisk ring, er at den kan trækkes sammen, så man undgår hullet i midten.

   Hvis du googler magisk ring, kommer der vejledninger op.

   Vh. Anja

 4. Hejsa.
  Du skriver at der skal være 1 km i mellem hver af takkerne. Skal snoren bag takkerne eller hvordan ? 🙈

  • Hej Carina
   Jeg er lidt usikker på, hvad du mener?
   Når de 2 stjerner hækles sammen, hækles der 1 km ned i de 2 parallelle masker mellem takkerne, garnet har du altid bag arbejdet.
   Hvis det er ophængssnoren du tænker på, lægges den mellem de 2 stjerner i én af spidserne og der hækles km hen over den.
   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.