Hæklede karklude med fint stjernemønster

Hæklede karklude med fint stjernemønster

Laila viste fornylig en hæklet karklud, i det dejligste stjernemønster. Se mere på hendes fine og inspirerende blog Syslerier på Pilegaarden.

Faktisk blev jeg temmelig forelsket i mønstret og var nødt til selv at hækle en. Eller 2, rettere. Da jeg først fik mønstret under huden gik det nemlig forholdsvis nemt.

Normalt er jeg ellers gladest for at hækle med det helt tynde bomuldsgarn og nål nr. 2,5, hvorimod disse klude er hæklet af en lidt kraftigere bomulds/hør-blanding og på nål nr. 4. Det går alligevel noget hurtigere at hækle på en større nål. Hvilket er så herligt! Jeg kan virkelig godt lide, når der sker noget!

Så nu har jeg igen lidt værtindegaver liggende. Altid godt med lidt på lager.

Hæklet karklud med stjerner

Mine klude måler ca. 23 x 23 cm.

Opskriften finder du her hos Drops Design, hvor de oprindelig er hæklet som grydelapper. Jeg har bare hæklet fastmasker omkring hele kluden i stedet for den vejledning på kant og strop, som er i original opskriften.

Opdatering: 

Efter at have hæklet flere klude i dette smukke stjerne mønster, er min erfaring, at kludene er lettest at arbejde med (vride op), hvis man bruger det tynde 8/4 bomuldsgarn, men stadig nål 4 – Bare et lille tip


Vil du se andre opskrifter på hæklede klude?:

Alle bloggens opskrifter på hæklede klude finder du her

Hæklede karklude med stjerner

Se også: Sofapude hæklet i stjernemønster

4 kommentarer til “Hæklede karklude med fint stjernemønster”

Jeg sætter stor pris på din kommentar