Hæklede karklude med fint stjernemønster

Laila viste fornylig en hæklet karklud, i det dejligste stjernemønster. Se mere på hendes fine og inspirerende blog Syslerier på Pilegaarden.

Faktisk blev jeg temmelig forelsket i mønstret og var nødt til selv at hækle en. Eller 2, rettere. Da jeg først fik mønstret under huden gik det nemlig forholdsvis nemt.

Normalt er jeg ellers gladest for at hækle med det helt tynde bomuldsgarn og nål nr. 2,5, hvorimod disse klude er hæklet af en lidt kraftigere bomulds/hør-blanding og på nål nr. 4. Det går alligevel noget hurtigere at hækle på en større nål. Hvilket er så herligt! Jeg kan virkelig godt lide, når der sker noget!

Så nu har jeg igen lidt værtindegaver liggende. Altid godt med lidt på lager.

Hæklet karklud med stjerner

Mine klude måler ca. 23 x 23 cm.

Opskriften finder du her hos Drops Design, hvor de oprindelig er hæklet som grydelapper. Jeg har bare hæklet fastmasker omkring hele kluden i stedet for den vejledning på kant og strop, som er i original opskriften.

Opdatering: 

Efter at have hæklet flere klude i dette smukke stjerne mønster, er min erfaring, at kludene er lettest at arbejde med (vride op), hvis man bruger det tynde 8/4 bomuldsgarn, men stadig nål 4 – Bare et lille tip


Vil du se andre opskrifter på hæklede klude?:

Alle bloggens opskrifter på hæklede klude finder du her

Hæklede karklude med stjerner

Se også: Sofapude hæklet i stjernemønster

6 kommentarer til “Hæklede karklude med fint stjernemønster”

 1. Hej Anja

  Jeg er vild med din side, jeg er nybegynder og vi skulle på hæklekursuset hvor vi skulle finde en opskrift på en karklud vi gerne ville lave (du ved lære at læse en opskrift)
  Men nu har jeg søgt rundt og fundet opskrifter på et par andre karklude men jeg må tilbage da jeg ikke kan glemme de karklude med stjerne mønstret men jeg kan simpelhen ikke finde opskriften

  Så en lille bøn til dig om at sende mig en link eller opskriften

  Tak for en vild spændende hjemmeside der bestemt skal deles på hækle kursuset

  Mvh En sønderjyde

  • Hej Lisbeth

   Tusind tak for de pæne ord om Eponas dagbog, – de luner 🙂

   Linket til opskriften finder du ca. midt i indlægget, under underoverskriften: Hæklet karklud med stjerner 🙂

   God fornøjelse med kurset

   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.