Hæklede futter til baby

Hæklede futter til baby

Der er altså noget herligt over at hækle i de helt små størrelser. Så kært, og nuttet på en helt anden måde …

De små futter her er egentlig bare hæklet med udgangspunkt i min sokke-opskrift. Dog tilpasset de kæreste små buttede og marcipanbløde fødder.

Jeg har hæklet i en anelse kraftigere garn, end jeg ville gøre ved helt almindelige sokker, – og så har skaftet fået et ombuk. Derved får de et mere fut-agtigt udseende. Men i bund og grund er det blot hæklede sokker.

Hæklede futter til baby

Hæklede futter til baby (str. ca 1 år)

Futterne måler ca. 13 cm i længden. De kan snildt hækles i både større og mindre modeller, det er blot at skippe en udtags-omgang, eller tilføje én. (Hver omg. øges med 6 m.) Længden kan også nemt tilpasses babys fod.

Futterne hækles fra tåen og op.

Skaftet hækles separat.

Futterne kan også hækles som sokker med tyndere strømpegarn.

 • 1 ngl. strømpegarn i uld/polyamid (50 g. løbende m 150)
 • Nål 3,5

Hæklede futter til baby

Start med en magisk ring

 1. 6 fm om ringen, træk ringen sammen
 2. Udtag i hver m = 12 fm ialt
 3. Udtag i hver 2. m = 18 fm ialt
 4. Ingen udtag, 18 fm
 5. Udtag i hver 3. m = 24 fm ialt
 6. Udtag i hver 4. m = 30 fm ialt
 7. Herefter hækles ikke flere udtag, 30 fm ialt
 8. Forsæt med at hækle fm i spiral. Fra og med denne omg. hækles i bagerste maskeled for at få rille-effekten. Forsæt til futterne måler 8 cm, målt fra spidsen.

Derefter hækles almindelige fm frem og tilbage over 2/3 dele af maskerne = 20 m. De resterende 10 m hækles ikke. Vend rækkerne med 1 lm, som også tæller for 1. m i rækken

Forsæt med at hækle frem og tilbage til futten måler 12,5 cm, målt fra spidsen. Herefter hækles forsat frem og tilbage 3 rækker endnu. I 1. og 3. rk hækles de 4 midterste m sammen, 2 og 2. Bryd garnet og træk tråden igennem.

Resten af hælen hækles sammen med kædemasker fra vrangsiden, der hækles udelukkende i yderste maskeled (De 2 led som vender mod hinanden, når hælen foldes sammen)

Efter sidste km hækles en luftmaske og der forsættes med lidt løse fm rundt langs åbningen (32 fm + luftmasken) Bryd garnet og træk tråden igennem.

Skaft/Rib

Skaftet/ribben hækles for sig, på 22 lm

 1. Start i 2. m fra nålen, fm hele rækken (21 m) + 1 lm, vend
 2. Fm hæklet i bageste maskeled hele rækken, pånær sidste m, som hækles gennem begge led, + 1 lm, vend
 3. Gentag rk. 2 i alt 31 gange. Fold derefter ribstykket ret mod ret og hækl det sammen med kædemasker fra vrangsiden. Der hækles i bagerste maskeled på den omg, som netop er afsluttet. Afslut med 1 lm og hækl 32 fm (1 m i hver række) langs den ene side af ribben (den side som skal vende ned mod foden) saml omg. med km i lm og afslut med 1 lm.

Ribstykket hækles på foden med løse kædemasker. Der hækles i fastmaskernes bageste maskeled på både fod og skaft.

Træk tråden igennem og hæft ender.

Hækl en fut magen til.

Hæklede babysokker

I ønskes den bedste weekend

Hæklede futter til baby

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer i såfald at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

18 kommentarer til “Hæklede futter til baby”

 1. Åh, hvor er de fine! Det er dine hæklede babyfutter i øvrigt også. Jeg skal besøge en lille baby i morgen.. hmm.. kan jeg mon nå det… ;0)

  • Det tror jeg bestemt godt du kan 🙂 De små babyfutter kan du helt sikkert nå 🙂
   God fornøjelse, hvis du beslutter dig for dem 🙂

 2. Skønne små futter – de er så fine.
  Jeg har tendens til at hækle lidt stramt, så jeg ville høre om jeg kan få et mål på højden af skaftet uden kædemasker. Bare så jeg ved om det er alt for småt det jeg har gang i 😊

  • Tusind tak 🙂
   Højden på skaftet, i længderetningen, op ad babys ben er ca. 8-9 cm. Omkredsen (rundt om anklen) ligger på ca. 16 cm, lidt svært med et nøjagtigt mål, for ribhæklingen giver sig 🙂
   Håber det var svar på dit spørgsmål 🙂

   • Forøvrigt, bare et lille tip, hvis du er bekymret for skaftets fasthed: Du kan sagtens hækle skaftet på en nål et halvt nr. større. Det er bedre end at hækle flere rækker, da række antallet skal passe med antallet af fastmasker rundt langs skaftåbningen. Ellers er du nødt til at øge antallet af fm rundt langs åbningen, så det passer med antallet af rækker 🙂
    Giver det mening? 🙂

 3. Jeg har dog lige et spørgsmål til der hvor man skal hækle de 4 midterste masker sammen.. Hvordan gør man det? Det forstår jeg nemlig ikke helt 😅

  • Hej Mette

   Mange tak 🙂

   Som jeg skriver, måler futterne knap 13 cm 🙂 Men du kan jo hækle dem kortere eller længere, alt efter hvor lang barnets fod er.

   Vh. Anja

Jeg sætter stor pris på din kommentar