Hæklede futter til baby

Hæklede futter til baby

Der er altså noget herligt over at hækle i de helt små størrelser. Så kært, og nuttet på en helt anden måde …

De små futter her er egentlig bare hæklet med udgangspunkt i min sokke-opskrift. Dog tilpasset de kæreste små buttede og marcipanbløde fødder.

Jeg har hæklet i en anelse kraftigere garn, end jeg ville gøre ved helt almindelige sokker, – og så har skaftet fået et ombuk. Derved får de et mere fut-agtigt udseende. Men i bund og grund er det blot hæklede sokker.

Hæklede futter til baby

Hæklede futter til baby (str. ca 1 år)

Futterne måler ca. 13 cm i længden. De kan snildt hækles i både større og mindre modeller, det er blot at skippe en udtags-omgang, eller tilføje én. (Hver omg. øges med 6 m.) Længden kan også nemt tilpasses babys fod.

Futterne hækles fra tåen og op.

Skaftet hækles separat.

Futterne kan også hækles som sokker med tyndere strømpegarn.

 • 1 ngl. strømpegarn i uld/polyamid (50 g. løbende m 150)
 • Nål 3,5

Hæklede futter til baby

Start med en magisk ring

 1. 6 fm om ringen, træk ringen sammen
 2. Udtag i hver m = 12 fm ialt
 3. Udtag i hver 2. m = 18 fm ialt
 4. Ingen udtag, 18 fm
 5. Udtag i hver 3. m = 24 fm ialt
 6. Udtag i hver 4. m = 30 fm ialt
 7. Herefter hækles ikke flere udtag, 30 fm ialt
 8. Forsæt med at hækle fm i spiral. Fra og med denne omg. hækles i bagerste maskeled for at få rille-effekten. Forsæt til futterne måler 8 cm, målt fra spidsen.

Derefter hækles almindelige fm frem og tilbage over 2/3 dele af maskerne = 20 m. De resterende 10 m hækles ikke. Vend rækkerne med 1 lm, som også tæller for 1. m i rækken

Forsæt med at hækle frem og tilbage til futten måler 12,5 cm, målt fra spidsen. Herefter hækles forsat frem og tilbage 3 rækker endnu. I 1. og 3. rk hækles de 4 midterste m sammen, 2 og 2. Bryd garnet og træk tråden igennem.

Resten af hælen hækles sammen med kædemasker fra vrangsiden, der hækles udelukkende i yderste maskeled (De 2 led som vender mod hinanden, når hælen foldes sammen)

Efter sidste km hækles en luftmaske og der forsættes med lidt løse fm rundt langs åbningen (32 fm + luftmasken) Bryd garnet og træk tråden igennem.

Skaft/Rib

Skaftet/ribben hækles for sig, på 22 lm

 1. Start i 2. m fra nålen, fm hele rækken (21 m) + 1 lm, vend
 2. Fm hæklet i bageste maskeled hele rækken, pånær sidste m, som hækles gennem begge led, + 1 lm, vend
 3. Gentag rk. 2 i alt 31 gange. Fold derefter ribstykket ret mod ret og hækl det sammen med kædemasker fra vrangsiden. Der hækles i bagerste maskeled på den omg, som netop er afsluttet. Afslut med 1 lm og hækl 32 fm (1 m i hver række) langs den ene side af ribben (den side som skal vende ned mod foden) saml omg. med km i lm og afslut med 1 lm.

Ribstykket hækles på foden med løse kædemasker. Der hækles i fastmaskernes bageste maskeled på både fod og skaft.

Træk tråden igennem og hæft ender.

Hækl en fut magen til.

Hæklede babysokker

I ønskes den bedste weekend

Hæklede futter til baby

Værsgo’

Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer i såfald at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.

6 tanker om “Hæklede futter til baby”

 1. Åh, hvor er de fine! Det er dine hæklede babyfutter i øvrigt også. Jeg skal besøge en lille baby i morgen.. hmm.. kan jeg mon nå det… ;0)

Jeg sætter stor pris på din kommentar