Hæklede blomster til bøllehatten

Det er måske ikke så aktuelt for mig, da jeg ingen små piger har at hækle til. Alligevel kunne jeg ikke dy mig for at lave en opskrift på hæklede blomster til bøllehatten.

Under alle omstændigheder er de enormt hyggelige at hækle og måske nogle af jer kan bruge en opskrift på hæklede blomster. – Og hvem ved, måske kommer der små piger i min familie på et tidspunkt …

Hæklede blomster
Hæklede blomster

Hæklede blomster til bøllehatten

  • Nål 2,5 – 3
  • Rester af bomuldsgarn 8/4

5 lm samles til en ring med en km

  1. 1 lm, 9 fm om ringen, hækl dem ikke for stramme, der skal være en del masker i hver 2. m i næste omg. (10 m) saml med km i 1. lm
  2. Skift evt. farve. *I 1. m hækles et blad bestående af: 1 km, 4 lm, 5 x 3dblstgm, 4 lm og 1 km, i næste m hækles 1 km (træk lidt ud i maskerne, det gør det lettere at placere den enlige km korrekt)*, gentag * – * omgangen rundt, så der hækles blade i hver 2. m og 1 km i hver 2. m. Efter sidste km, brydes garnet og tråden trækkes igennem, blomsten har nu 5 blade.

Hæft ender og sy blomsten/erne på bøllehatten.

Hæklede blomster

God weekend

Værsgo’
Du er så hjertelig velkommen til at benytte alle mine gratis opskrifter, men jeg forventer til gengæld at blive krediteret med et link, hashtag eller omtale, hvis du viser ideer eller opskrifter herfra på din egen blog eller sociale medier.