Hæklede babyfutter

Kraftigt inspireret af Krumspring & Kos nuttede, hæklede babyfutter, har jeg selv været i gang med hæklenål og garn. De er da for kære! Samtidig er det sådan et hyggeligt og overskueligt lille projekt at sidde med.

Jeg bliver glad, helt ned i maven, når jeg kigger på dem.

Men hold fast, hvor er de små og slet ikke til at stå for. Hvor glemmer man hurtigt, hvor små de er, bebserne, som nyfødte! Jeg har googlet lidt rundt for at finde målet på en nyfødt babys fod. Nettet siger samstemmende omkring 7-8 cm. Futterne her, måler 8 cm i sål længde – Så absolut en størrelse helt ny.

Jeg har ændret lidt i opskriften ifht. originalopskriften, da jeg har hæklet på lidt tyndere nål. Min version finder du længere nede i indlægget.


Andet gør-det-selv til baby:

Sy selv – fint baby dynebetræk

Hæklet kanin – krammebamse eller som rangle

 Hæklede babyfutter

 

Opskrift på hæklede babyfutter

Størrelse nyfødt. Ønskes lidt større futter, kan de fint hækles med lidt kraftigere garn og en større nål.

 

Tyndt uldgarn og hæklenål nr. 3 – 3,5

m = maske
lm = luftmaske
fm = fastmaske

1. Række: 46 lm + 1 m til at vende på (47 m)
2. Række: Start i 2. lm og derefter fm + 1 lm til at vende på
3.-10. Række: Som række 2, til og med 10. række
11. Række: 1 fm i hveranden fm. Mellem de 2 fm hækles 2 lm. Dette for at lave en lille bort på futterne. Afslut og bryd garnet

 

Sålen af futterne hækles således: I maske 18 (nederst modsat borten) stikkes nålen igennem, lav en løkke og hækl 10 fm + 1 lm til at vende med, midt på sidestykket. Gentag ca 20 rækker, eller til sålen måler 8 cm (9-12 cm, hvis større futter er målet). Futterne danner således et T.

 

Sy sålen fast, ret mod ret, langs siden af futterne. Vend futten. Læg forstykkerne over hinanden og sy dem fast på sålen fra retsiden.

Hækl sål på babyfutterne
 Sålen hækles fast midt på sidestykket, så der dannes et T
Hæklede babyfutter