Grydelapper hæklet i multifarver

Selvom man ikke har flere garnrester, kan man jo godt lade som om og bare skifte tråd ofte. Jeg er nemlig blevet så helt og aldeles bidt af multifarverne. Synes det giver en skøn effekt. Denne gang er det blevet til et par grydelapper hæklet i mange farver.

Grydelapperne er hæklet på “bestilling” fra min mor. Eneste ønsker var at farverne sort, hvid og grøn skulle indgå. Så gerne! Skønt med et konkret ønske og alligevel frihed til at mikse, matche og hækle som man vil.

Jeg fandt en opskrift, som så spændende ud, på det tyske magasin Landlusts side (Link længere nede). Jeg er temmelig pjattet med måden ophænget er lavet, så det var jeg nødt til at afprøve.

Egentlig havde jeg tænkt, at hun skulle have lapperne i mors dags gave. Men da der alligevel er noget tid til, og hun forøvrigt læser med herinde, får hun dem nok noget før.

Grydelapper hæklet

Grydelapper hæklet i multifarver 20 x 20 cm

Affiliate-link

Jeg har brugt Mayflower cotton 8/4 junior, som fåes i et væld af flotte farver. Dobbelttråd, samt nål 4.

Grundopskriften på disse grydelapper, er fra det tyske magasin Landlust. Du finder opskriften HER

Selvom opskriften er på tysk, er den ret nem at forstå, selv for en ikke ovenud tyskkundig, som jeg.

Ifht. den tyske opskrift har jeg hæklet på nål 4 (istedet for den foreslåede 4,5). Derudover har jeg hæklet helt almindelige fastmasker. Original opskriften foreslår, at hver række hækles i fastmasker, men udelukkende i ét maskeled, for at få den rib/rille-effekt, som du kan se ved at følge linket ovenover.

Har du spørgsmål til opskriften, er du velkommen til at skrive, og jeg vil forsøge at hjælpe.

Grydelapper hæklet i multifarver

Der hækles med 2 tråde. For at få det multifarvede og lidt tilfældige look, har jeg udelukkende skiftet farve med én tråd af gangen.

TIP: Hækl trådenderne med ind i maskerne på bagsiden/forsiden, så du slipper for alt hæftearbejdet.

12 kommentarer til “Grydelapper hæklet i multifarver”

  • Tak, jeg er også ret vild med multifarverne. Tror ikke jeg er helt færdig med at eksperimentere med flere tråde endnu 😀

 1. De er super fine, og skal helt sikkert på min efterhånden meeeeget lange liste over kommende garnprojekter ;0) Tak fordi du deler opskriften!

  • Tak og velbekomme 😀 Altid godt med en liste over kommende projekter. Sådan én har jeg også. Kunne bare indimellem ønske flere timer i døgnet 😀

 2. Jo tak , fik dem i stedet for et påskeæg. Og de er allerede godt i brug. Passer perfekt i farverne til mit køkken. TAK ♥️

  • Lige for tiden er jeg også ret forfalden til de mange farver. Sjovt at eksperimentere med udtrykket i hæklingen, på den måde.
   Og Tak 😀

 3. Ej hvor er de bare fine. Må altså på jagt efter en opskrift noget lign nu hvor jeg har set din mors. Jeg trænger noget så forfærdeligt til nye grydelapper at skifte med. Holder godt fast i de gamle slidte, da det er nogen mim mor syede til mig for mange år siden og min bedstemor hæklede. Sentimental? Jep, det er jeg når det drejer sig om ting fra personer jeg elskede højt og savner vildt.
  Tak for endnu en god inspiration.
  Læste om det med din bil. ØV altså, den slags oplevelser giver lommesmerter.Håber den har det bedre nu og du igen kan komme ud og rulle.
  Godmorgen hilsen herfra

  • Med sådanne ting, fra særlige personer, er jeg også yderst sentimental! Kan godt forstå du kvier dig ved at kassere dem.
   Desværre er min bil stadig på værksted, den er temmelig syg! Håber at få den igen i morgen. Og regningen tør jeg slet ikke tænke på! ØV
   Godaften herfra 😀

  • Hej Ida

   Lapperne jeg viser i indlægget her, er hæklet i almindelige fastmasker. Jeg har fulgt den tyske opskrift, men i stedet for at hækle fastmasker i bagerste maskeled, har jeg hæklet almindelige fastmasker gennem begge led. På den måde undgår du riller.

   Vh. Anja

Der er lukket for kommentarer.