Grønne planter

Jeg har alle dage været glad for planter, ude som inde. Helt fra barn og ung er det noget der har begejstret mig. Som 15 årig drømte jeg om en karnap, med store plantekasser, hvor planterne kunne stå i flere lag. Hvor pudsigt er det ikke lige for en 15 årig.

De senere år er det heldigvis blevet ret in igen med stueplanterne. Der var ellers en lang årerække, hvor der ikke skulle være særlig mange planter i indretningen, hvis man sådan fulgte de gængse indretningstrends. Jeg har dog altid haft planter, men på en eller anden måde bliver man alligevel påvirket af strømninger og tendenser. Så hos mig har planterne også været mere nedtonede i en årerække. Det glæder mig derfor, at stueplanterne gennem de seneste år for alvor har fået en renæssance <3

Jeg har ladet mig inspirere af de grønne planter og tegnet og malet nye billeder til stuen. Billederne er tegnet med sprittusch og farvelagt med akvarel. Et rigtig hyggeligt projekt, som jeg har brugt et par aftener på. Det er ved at være rigtig længe siden jeg sidst har tegnet og malet, så det var et ret så hyggeligt gensyn med akvarelfarverne.

 

Min store fredslilje bor i et hjørne af stuen, den er ret imponerende og mange år gammel efterhånden.

Stiklinger af paradistræ. Moderplanten står i kælderen – den er kæmpestor og ikke sådan super køn længere – nænner ikke at kassere den, da den er 28 år gammel og en stikling jeg fik af en venindes mor i tidernes morgen 🙂

Endnu en stikling, snuppet fra min arbejdsplads. Kender ikke navnet på planten. Den minder lidt om paradistræet, men med større, rundere og fladere blade. Nogen som kender navnet?

Mere paradistræ. Elsker paradistræer, de er så nemme at have med at gøre. De gror i både sol og skygge, kan leve rigtig længe uden vand og kræver i det hele taget ikke den store pasning. Ganske vist bliver de flottest ved regelmæssig vanding, lidt gødning og en ikke helt mørk vokseplads. Men de kan overleve med mindre. Mit gamle træ har været budt lidt af hvert, flere flytninger, flere måneder i glemsel, lang tid mellem ompotningerne, mørke nordvinduer og sikkert meget mere. Alligevel lever den i bedste velgående og bliver nu brugt som moderplante til rigtig mange stiklinger, både til mig selv og mine døtre.

Synes det er lidt herligt med sådan en gammel plante. Har I nogen gamle planter, der har fulgt jer i flere år?